KB tar farväl av Bergsgatan 18

Nu är det bestämt och snart har det spelats klart. Det är med visst vemod och en stor dos nostalgi som vi meddelar att efter 30 år på samma adress stänger vi dörrarna till lokalen på Bergsgatan för gott i september. Men innan dess ska vi se till att fylla KB:s anrika lokaler med tonerna av några av KB:s främsta favoriter genom åren! Med start den 29 augusti och slut den 16 september kommer vi att bjuda in till en hejdundrande avskedsfest där vi ser fram emot att välkomna både publiken och artisterna in till värmen en sista gång.

De första klara namnen:
29/8 – The Hellacopters + Support
1/9 – Nationalteaterns Rockorkester
8/9 – Hardcore Superstar + Support
9/9 – Joddla med Siv
16/9 – Dan Hylander

Presale för prenumeranter på KB:s nyhetsbrev börjar på torsdag den 3 augusti kl. 10:00. Biljetter släpps sedan till allmän försäljning på fredag den 4 augusti kl. 10:00.

Totte säger:
”En lång och givande resa går nu mot sitt naturliga slut. Att ha kunnat omges av så många fina medarbetare, besökare och artister under åren är jag tacksam för. Lika kul som det varit att få till mäktiga bokningar som Screamin’ Jay Hawkins, Patti Smith och Slayer på vårt lilla venue, har det också varit fantastiskt att kunna vara med och följa utvecklingen av artister som The Ark, The Cardigans och First Aid Kit. Denna resa ser vi fram emot att fortsätta med i framtiden. Även om lokalen inte finns, så hoppas jag att andan och passionen som kännetecknar KB lever vidare i vår verksamhet som renodlad konsertarrangör. 1982 invigdes KB på Erikslust av Dan Hylander, och det känns rätt att avsluta det sista kapitlet med honom som sista artisten på scen på Bergsgatan.”

KB-andan lever vidare! Även om det inte finns någon ny lokal i sikte i nuläget, kommer vi på Kulturbolaget att fortsätta vår verksamhet som en av Syd- och Västsveriges största konsertarrangörer.

Resten av höstens redan inbokade KB-konserter byter lokal. Ian Paice feat. Purpendicular den 24 september flyttas till Babel och Danko Jones den 25 november flyttas till Slagthuset. Samma datum, tider och redan köpta biljetter gäller. Konserter inbokade på andra lokaler blir av som planerat.

Sist vill vi tacka alla som har besökt, spelat, arrangerat och jobbat hos oss under alla dessa år. Utan er hade vi inte kunnat fortsätta så länge som vi har gjort. Vi hoppas att få se många av er en sista gång på Bergsgatan!