The Hellacopters

+ Liar Thief Bandit, Capricorn

Datum har passerat
OBS! Ny starttid är 19:30!

Vi rivstartar vår avslutningsfest den 29 augusti med ingen mindre än ett av Sveriges i särklass bästa rockband: The Hellacopters! Efter sin jublade comeback på vår scen i fjol är det nu dags att välkomna dem tillbaka till Malmös rock’n’roll-tempel en sista gång. Kvällen till ära öppnar Liar Thief Bandit och Capricorn!

THE HELLACOPTERS
Svensk rockmusik hade inte varit densamma utan The Hellacopters. Redan på den numera ikoniska och Grammisvinnande debuten ”Supershitty to the Max” stod det klart att rock’n’roll hade fått en ny fanbärare – en position som bandet behållit över decennierna. Med albumen ”Payin’ the Dues” och ”Grande Rock” förfinade The Hellacopters sitt hantverk. ”High Visibility”, det första albumet på storbolag, belönades med fantastiska recensioner. Skivan sålde guld, precis som uppföljaren ”By the Grace of God” och med plattorna ”Rock & Roll is Dead” och ”Head Off” visade kvintetten varför de är en vår tids mest inflytelserika akter. Och även om albumen varit varierade så har kärnan förblivit intakt: Högenergisk, själfull rockmusik som lyckas vara lika smutsigt farlig som den är melodiskt oemotståndlig. Att sedan The Hellacopters, efter 15 år utan ny musik, återvände med ett av karriärens allra bästa och mest hungriga album i fjolårets hyllade ”Eyes Of Oblivion” vittnar om den särskilda kraft som ryms i bandets explosiva kemi.

LIAR THIEF BANDIT
Med över 200 spelningar i 13 länder har de fått ryktet som ett av södra Sveriges hårdast turnerande rockband. Trion sätter fingret på det stilbildande 70-talet i en modern tappning med en förkärlek till 90-talets garagerock-scen. Få lämnas oberörda av den till synes obegränsade energin och de medryckande melodierna som vittnar om en fallenhet för att skapa det stora ur det enkla. Under åren har bandet stått på vår scen sex gånger och öppnat för bl.a. Hank Von Hell och japanska Electric Eel Shock.

CAPRICORN
Ett band som må vara baserat längre upp på västkusten, men vars medlemmar har stått på vår scen flera gånger i olika konstellationer med bl.a. Imperial State Electric och Captain Murphy. Capricorn är nu tillbaka på allvar med sin andra fullängdare, ”For The Restless”, som bjuder lyssnaren på 10 spår av brinnande rock’n’roll! Albumet är bandets första på etiketten Wild Kingdom och har fått lysande kritik, bland annat hisnande 10/10 i brittiska Powerplay Magazine. På scen går alltid sångaren och gitarristen Kristoffer Ekberg, trummisen Tomas Eriksson, gitarristen Peter Söderberg och basisten Pontus Blom för nästa nivå och vrider upp till 11. Rock’n’Roll med influenser från Detroit, New Jersey och Muscle Shoals har aldrig låtit bättre.