Dan Hylander

+ Andi Almqvist (Solo)

Datum har passerat

Legendaren Dan Hylander var med och invigde KB på Erikslust 1982, för att sedan blir ett återkommande inslag på såväl ”gamla” som ”nya” KB. Det är då bara passande att han ska vara med och avsluta det sista kapitlet. Lördag den 16 september intar han vår scen för vad som blir den sista konserten någonsin på Bergsgatan 18. Förbered er på en oförglömlig kväll längs med minnenas allé! Som support denna kväll ser vi Malmösonen Andi Almqvist!

Låtskrivaren, gitarristen och sångaren Dan Hylander kommer med sitt band framföra sitt kritikerrosade genombrottsalbum “September” innehållande hits som ”Solregn”, ”Farväl till Katalonien”, ”Levande livet” och många klassiker därtill. Utöver pärlbandet av låtar från ”September” bjuds det även på en mängd andra favoriter ur hans stora låtskatt.

På scen:
Dan Hylander – Sång & Gitarr
Patrik Lundström – Gitarr
Mackan Englund – Bas
Micke Littwold – Keyboard
Peter Damin – Trummor
Hasse Olsson – Orgel
Petra Wahlgren – Sång & Fiol
My Olarsdotter – Sång

Support: Andi Almqvist (solo)
Andi Almqvist är känd för sin suggestiva och filmiska musik. Han har turnerat runt hela världen och haft med låtar på soundtracket till bl.a. Thomas Vinterbergs oscarsnominerade film ”Jakten” och amerikanska TV-serien ”Justified”. De senaste åren har Andi även gjort rikstäckande turnéer, som solist, med Riksteaterns föreställning ”Sånger från en inställd skilsmässa”. Almqvist har släppt fem soloskivor och håller just nu på att spela in sin sjätte.

Om sista spelningen på KB säger Andi:
”Jag spelade på KB första gången 1993, med mitt dåvarande band Hector’s Horse. Minns att vi blev saliga över att bli bokade på stans coolaste rockklubb! Sen dess har det nog blivit en 15-20 gig på stället, med olika konstellationer. Särskilt minnesvärt är nog när jag spelade låtarna från min kommande skiva ‘Red Room Stories’ för första gången inför publik och insåg att jag gjort en platta utöver det vanliga. En annan gång spelade jag med bruten tumme. Jag klippte upp gipset eftersom jag fan inte tänkte missa en KB-spelning! Sen har vi ju alla konserter man sett under årens lopp. Mark Lanegan, Wovenhand, Lucinda Williams, Kaizers Orchestra för att nämna några höjdpunkter. KB har varit en institution i Malmö under väldigt många år och det är otroligt sorgligt att klubben stänger, men jag ser det som en stor ära att få spela sista kvällen.”