Thåström & First Aid Kit

+ Jenny Wilson

Datum har passerat

I sommar får Helsingborg finbesök i form av Thåström och First Aid Kit! Två av Sveriges största namn gör gemensam sak och bjuder på varsin headlinekonsert på vackra Sofiero Slott den 12 juli. Kvällen till ära får de dessutom sällskap av ingen mindre än Jenny Wilson som special guest! Missa inte denna unika sommarupplevelse!

THÅSTRÖM
Sveriges ohotat största rockstjärna heter Thåström. Med ett förflutet i ​bland annat Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i fyra decennier, och fortsätter kontinuerligt att beröra och utveckla sin patenterade Europablues till nästa nivå. Med hyllade albumet Centralmassivet i ryggen och en höstturné som sålde nästan 100 000 biljetter är Thåström aktuell med spelningar även i sommar.

Med lika delar vacker poesi som manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin mest spännande och kreativa era. För trots att hans musikaliska recept har varit känt sedan länge så fortsätter han att hänföra sin ständigt växande fanskara på ett sätt som bara en riktig ikon kan. Att han är flerfaldigt ​G​rammisbelönad, ständigt kritikerhyllad och en artist som existerar i unikum i det här landet är med facit i hand kanske inte så konstigt.

Tidigare i höst släppte Thåström albumet “Centralmassivet” – till största del inspelat i legendariska Hansa Tonstudio i Berlin – och dundrade med detta direkt in som #1 på albumlistan. Både fans och kritiker enades i hyllningarna. ”Inte alla artister som har varit aktiva i 40 år kan hävda att det är det nyaste materialet som också är det starkaste, men Thåström är en av dem”, som Uppsala Nya Tidning sammanfattade det.

Hans livekonserter existerar i gränslandet mellan fantasi och verklighet – en tung och skoningslös musikalisk upplevelse som ständigt överraskar. Nästan 100 000 sålda biljetter på höstturnén under 2017 som sträckte sig från Luleå i norr till Malmö i söder. Sex (!) stycken helt utsålda konserter i rad på anrika Cirkus i Stockholm. Nedslag gjordes även i Norge, Finland och Danmark. Uteslutande fyror och femmor i betyg på hela turnén.


FIRST AID KIT

Med sin säregna stämsång och ljudbild av folk, country och americana har First Aid Kit blivit ett av vår tids mest älskade band – och en av landets största internationella framgångar. Tidigt i år släpptes det nya hyllade albumet ”Ruins” och i mars spelade First Aid Kit inför ett utsålt Malmö Live. I sommar återvänder de till Sverige för spelningar på hemmaplan.

Med 2014 års album ”Stay Gold” sålde First Aid Kit guld i England, platina i Sverige och nådde förstaplatsen på Sverigetopplistan. Nu är duon tillbaka med sin efterlängtade uppföljare – ”Ruins” – som hyllats stort av både internationell och svensk press. Skivan är producerad av Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) och spelades in i Portland, Oregon där duon samarbetade med flertalet fantastiska artister – Peter Buck från REM, Glenn Kotche från Wlico och McKenzie Smith från Mildare. “Ruins” är uppföljaren till ”Stay Gold”, som med sina tio smakfulla och ambitiösa låtar på ett vackert sätt fångar deras livfulla historieberättande och hyllades som en av 2014 års bästa skivor.

First Aid Kit befinner sig just nu på en omfattande turné i USA och Europa och i sommar besöker de Sofiero Slott för en gemensam kväll tillsammans med Thåström.

JENNY WILSON
Jenny Wilson har gång på gång bevisat att hon är en av vår tids starkaste röster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annorlunda i sitt skapande. Det har i sin tur bidragit till att cementera hennes position som en av den skandinaviska indiescenens mest banbrytande och älskade artister.

Jenny Wilson slog igenom som soloartist med albumet ”Love & Youth” år 2005. Sedan dess har hon med jämna mellanrum fortsatt att skämma bort sina lyssnare med den finaste av popmusik. Jennys Wilsons näst senaste album, ”Demand the Impossible!”, släpptes 2013 och låg till grund för att Jenny Wilson nominerades i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre – Årets album, Årets producent och Årets musikvideo. Den 23 mars släppte Jenny Wilson till mångas stora glädje sitt nya album ”Exorcism.” Det stod genast klart att vi fick uppleva ett banbrytande album. Missa inte chansen att även få uppleva en banbrytande konsertupplevelse på Sofiero Slott den 12 juli!

+ + + + +

PRAKTISK INFORMATION

HÅLLTIDER
18:00 – Insläpp
ca 19:00 – Jenny Wilson
ca 20:00 – First Aid Kit
ca 21:50 – THÅSTRÖM

Observera att dessa tider är ungefärliga.

MAT & DRYCK
Filt och picknick är välkommet att ta med. Det är även tillåtet att ta med egen alkohol, men tänk på att glasflaskor, burkar eller termos inte för medtas. Tetra Pak, Bag-in-Box eller plastflaskor är det som gäller.

Mat och dryck (öl, vin, läsk, kaffe) finns att köpa på konsertområdet. Bland annat servers: Slottets BBQ Burgare, Haloumiburgare, Ceasar och Vegetarisk Wrap, Trollkorv och Wienerkorv.

PARKERING / BUSS
Parkering kostar 50:- / bil och betalas via sms, easypark eller parkster. Man kan förköpa sin parkeringsbiljett på www.sofiero.se då kostar det 40:-

Skånetrafiken kommer sätta in extrabussar från Knutpunkten i Helsingborg i samband med konserten, bussarna börja köra ut till Sofiero ca kl 16:30. Vi kan tyvärr inte svara på hur sent dessa bussar kommer gå tillbaka från Sofiero tillbaka till Knutpunkten.

OTILLÅTET
På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Husdjur lämnas också hemma.

Fotografering med systemkameror är inte tillåten. Mindre kompaktkameror utan utbytbar objektiv samt mobiltelefoner går bra.

Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer eller andra persedlar som är lämnade/beslagtagna utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

HYRSTOLAR
Ett begränsat antal stolar finns att hyra på plats. Det kostar 50 kr och kan betalas antingen kontant eller med Swish, inte kort. Stolarna kommer att placeras på lämpligt ställe.

BILJETTER
Glöm inte att ta med din biljett! Det finns ingen uthämtning av biljetter på plats!

E-biljett skrivs ut i god kvalité då det är streckkoden som är biljetten, alternativt visa biljetten i din smartphone som skall vara inställd på högsta ljusstyrka. Det är streckkoden som är själva biljetten och gäller för scanning en gång. Det är PDF-filen som skall visas – inte en skärmdump! Bokningsnummer, orderbekräftelse, kontoutdrag, skärmdumpar är inte en giltig biljett!

Ha din biljett redo när det är din tur för att få den scannad, så att insläppet går smidigt för både dig och dina medbesökare. Samarbeta och öppna era väskor innan det är er tur för visitation och vänligen respektera ting som inte får tas med in på konsertområdet för att insläppet skall vara så smidigt och snabbt som möjligt.

Har du frågor om din biljett, kontakta info@ticketmaster.se eller via 0771 – 70 70 70

Samtliga biljetter är sålda som ståplats.

ÅLDERSGRÄNS
Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Detta är med anledning av Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7). Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen är inte heller barnvagnar tillåtna.

RULLSTOLSBILJETT
Bokas via Ticnet´s callcenter på 077-170 70 70
Rullstolsramp byggs på lämpligt ställe, handikapptoalett finns intill.