Lars Winnerbäck

+ Amanda Bergman, David Ritschard

  • receipt 755 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 13 år

2024 blir en ”Winnerbäck-sommar” när Lasse ger sig ut på en stor turné som kommer till Skåne för en konsert på Österlen och Brantevik IP den 14 juli! Kvällen till ära följer David Ritschard med och tillsammans med sina musiker inleder han kvällen med en hel egen konsert. Vi är också otroligt glada att kunna presentera Amanda Bergman som också gör ett knippe egna låtar innan Lars Winnerbäck går upp på scen. Det blir med andra ord en helkväll.

Neutronstjärnan är namnet på Winnerbäcks senaste album, släppt sensommaren 2023. Ett album skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Lasses texter fångar med sedvanlig precision hur det är att vara människa i det här landet samtidigt som de ramas in av en vemodig ljudbild omisskännligt signerad Berg och Sköld. En lägesrapport från ett land där våren verkar vägra komma. Eller kanske är precis runt hörnet.

Publiken och kritikerna tog senaste albumet till sig med öppna armar. Neutronstjärnan har sålt guld och Lars Winnerbäck är nominerad till ”Årets Låtcitat” på P3 Guld. Alla låtar på albumet hamnade på Spotifys Topp 50, både P3 och P4 la låtar på rotation och albumet var under veckor det mest lyssnade i Sverige.

Winnerbäck har flera gånger om spelat sig genom landet på utsålda arenor och i hans ständigt växande fanskara pratar man ofta om det just i år är en ”Winnerbäck-sommar” eller inte. Tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter hans stora utomhuskonserter under bar himmel och 2024 blir inget undantag! Vi ses på Österlen i juli!

På scen har Winnerbäck med sig:
Jerker Odelholm – Bas
Jonna Löfgren – Trummor
Staffan Johansson – Gitarr
Carl Ekerstam – Gitarr
Sandra Widman – Sång, gitarr
Mikaela Hansson – Keyboard

LARS WINNERBÄCK
I över 25 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och satt ord på en hel generations känslor. På fjorton studioalbum har han skapat ett eget, tydligt igenkännbart, språk och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder.

Debuten släpptes redan 1996 och genom åren har Winnerbäck prisats på Grammis (Årets textförfattare, Årets pop/rock, Årets album, Årets liveartist, Årets låt med flera), vunnit flera P3 Guld (Årets artist, Guldmicken med flera), sålt både guld/platina.

DAVID RITSCHARD
Hösten 2023 släppte David Ritschard sitt tredje album Detta har hänt. Skivan samlade de tidigare släppta ”Rockbotten” EP och ”Duplantis Blues” EP tillsammans med ett antal fristående låtar som givits ut sedan genombrottet med Grammisnominerade albumet ”Blåbärskungen” 2021.

Efter en tids frånvaro av hälsoskäl under 2023 är Ritschard nu tillbaka på scenerna till den allt större publiken glädje. 

AMANDA BERGMAN
Amanda Bergman har med en av landets varmaste och mest säregna röster berört människor runt om i världen i över ett decennium. Vad som började under de mystiska pseudonymerna Hajen och Idiot Wind, mynnade senare ut som frontperson i supergruppen och framgångssagan Amason samt hennes egna första soloalbum ”Docks”.

Sedan debuten 2016 har Amanda hunnit bli lantbrukare, släppt tre album med Amason, vunnit priser, turnerat, startat konsertverksamheten ”Rockbonden” och spelat in en SVT-dokumentär om livet och gården. Nu är hon äntligen tillbaka med sitt andra album i ordningen “Your Hand Is Forever Checking On My Fever”. Albumet släpps 7 juni på Amanda Bergmans nystartade skivbolag CowCow.

PRAKTISK INFO
Inpassering och säkerhet
Publikens säkerhet är vår högsta prioritet sedan länge. Det ska vara tryggt och kul att gå på konsert. Vi har en kontinuerlig dialog om säkerheten med polis och berörda myndigheter. För närvarande råder väskförbud på konserter och festivaler. Detta med anledning av polisens beslut. Dessa restriktioner kan ändras, håll dig uppdaterad om vad som gäller inför konserten. För mer information om väskförbudet och hur det påverkar dig, hänvisar vi till polisens Q&A. Kom i god tid, det sker visiteringar i alla våra entréer.

Det är inte tillåtet att medföra paraplyer, campingstolar/stolar, sittpallar, bord, gåstavar, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra. Även husdjur lämnas hemma.

Det finns ingen garderob eller effektförvaring. Arrangören ansvarar inte för effekter som lämnats utanför entrén och de sparas ej efter konserten.

Mat och dryck
Mot bakgrund av polisens beslut att förbjuda väskor vid större evenemang är medhavd picknick inte tillåten. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

Fotografering
Professionella systemkameror och ljudupptagning är inte tillåtet. Du kan ta bilder med din pocketkamera eller mobiltelefon om du önskar.

Biljetter/Biljettkassa
Biljetterna skickas till din mejl samma dag som de köps. För att du och ditt sällskap snabbt och smidigt ska kunna skanna era biljetter vid entrén uppmanar vi dig att ha din PDF-version av dina e-Biljetter redo. Du behöver inte printa dina fysiska biljetter utan det räcker med att visa upp din biljett på mobilen.

Observera att det inte räcker med bokningsbekräftelse, du måste ha med dig själva biljetten, som innehåller en streckkod. Om du inte kan hitta biljetterna; ta i god tid kontakt med United Tickets kundservice. Det kommer inte finnas någon biljettkassa på plats.