Wilmer X

Datum har passerat

Wilmer X har firat hela 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Alla som har sett dem i ett gigantiskt folkhav på Sweden Rock eller på ett svettigt och knökfullt KB kan intyga att det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av Sveriges absolut bästa akter! Nu är det klart att Malmöbandet återvänder till scenerna under våren 2024 med final i hemstaden på Slagthuset den 30 april!

Hösten 2022 var en 17 år lång väntan över, då släppte Wilmer X albumet ”Mer för dina pengar” och bevisade än en gång att de är ett av landets mest vitala rockband. Sen följde en turné med hela tre utsålda kvällar på KB. Under våren 2024 väntar ny musik och inför julen har man nyss släppt en i Wilmer-anda traditionell jullåt, ”Jorden runt i jul”.

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.

Wilmer X är Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén.