The Hellacopters

+ The Dahmers

  • receipt 565 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

I sommar återvänder ett av Sveriges i särklass bästa rockband till Malmö för en konsert i Slagthusets Saluhall! Det är åter dags för Malmö att rocka och rulla till tonerna av The Hellacopters och som om inte det vore nog följer The Dahmers med som special guests för att sparka igång kvällen med buller och brak!

THE HELLACOPTERS
Svensk rockmusik hade inte varit densamma utan The Hellacopters. Redan på den numera ikoniska och Grammisvinnande debuten ”Supershitty to the Max” stod det klart att rock’n’roll hade fått en ny fanbärare – en position som bandet behållit över decennierna. Med albumen ”Payin’ the Dues” och ”Grande Rock” förfinade The Hellacopters sitt hantverk. ”High Visibility”, det första albumet på storbolag, belönades med fantastiska recensioner. Skivan sålde guld, precis som uppföljaren ”By the Grace of God” och med plattorna ”Rock & Roll is Dead” och ”Head Off” visade kvintetten varför de är en vår tids mest inflytelserika akter. Och även om albumen varit varierade så har kärnan förblivit intakt: Högenergisk, själfull rockmusik som lyckas vara lika smutsigt farlig som den är melodiskt oemotståndlig. Att sedan The Hellacopters, efter 15 år utan ny musik, återvände med ett av karriärens allra bästa och mest hungriga album i fjolårets hyllade ”Eyes Of Oblivion” vittnar om den särskilda kraft som ryms i bandets explosiva kemi.

THE DAHMERS
I ett tumult av punk-energi, klassisk rock och catchiga pop-melodier som sätter sig som en blodigel på hjärnan har The Dahmers formats. Ett Frankensteins monster som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser. Man kan höra inspiration från band som bl.a. Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Status Quo, Black Flag, The Kinks och ABBA. Resultatet blir adrenalinfylld punkig rock ‘n’ roll med catchiga medryckande pop-melodier. Blandat med mörka teman som skräck, frustration och utanförskap gör dessa kontraster The Dahmers till ett färgstarkt och originellt band som går sin egen väg.

Skräck-orkestern från Bromölla har sedan debuten ”Demons” 2014 hunnit med släppa ny musik på löpande band och turnerat flitigt i Sverige och i resten av Europa med med band som bl.a. Against me!, The Dwarves, Millencollin och The Hives. Efter vårens USA-turné och en spelning på Sweden Rock Festival är det dags för bandet att återvänder till Malmö och värmer upp Slagthuset inför The Hellacopters!