Vi fullbordar jubileumsprogrammet med The Sounds och Kal P Dal-hyllning

I år är det 25 år sedan ”tegelhögen i Malmös fyllekvarter” blev Malmös största (och bästa) rockklubb. Den 1 oktober 1993 invigdes KB:s nya lokaler på Bergsgatan 18 och den 1 oktober 2018 öppnar vi åter dörrarna för ett ordentligt firande, ett firande som nu varar i veckorna två med en rad fantastiska artister. Utöver de tidigare utannonserade spelningar med Wilmer X, Timbuktu, The Brian Jonestown Massacre, At The Gates, The Sonics och Levellers, är vi glada att fullborda programmet med två kvällar av förstklassig rock. Fredag den 12 oktober kliver The Sounds upp på vår scen och lördag den 13 oktober blir det dubbel hyllningskonsert till Kim Larsen och Kal P Dal med bandet från succémusikalen ”Kal P Dal”. Dessutom kör vi två nattklubbskvällar i äkta jubileumsanda.

Jubileumskonserterna:
1/10 – Wilmer X [Utsålt]
2/10 – Wilmer X [Utsålt]
3/10 – The Brian Jonestown MassacreBiljetter
5/10 – At The Gates, Nifelheim, VampireBiljetter
5/10 – Jubileumsklubb – 18+
6/10 – Timbuktu & Damn!Biljetter
6/10 – Jubileumsklubb – 25+
10/10 – The SonicsBiljetter
11/10 – LevellersBiljetter
12/10 – The SoundsBiljetter
13/10 – Kim & Kalle – En Dansk-Skånsk RockaftonBiljetter

The Sounds
The Sounds och KB har länge varit en solklar duo. Sedan debutalbumet ”Living in America” har bandet levererat hit på hit samt gjort flera frenetiska succéspelningar på Bergsgatan 18. När lokalen nu firar 25 år känns det därför Helsingborgsbandets närvaro självklar. Den 12 oktober är det dags igen att välkomna The Sounds tillbaka till KBs scen för ännu en storslagen konsert!

Biljetter släpps på måndag den 3 september klockan 10.00.

Kim & Kalle – En Dansk-Skånsk Rockafton
Nordens obestridda rockkungar stavas Kal P Dal och Kim Larsen. I två år hyllades Kalles liv och musikskatt genom showen ”Kal P Dal – En rockmusikal” på Slagthuset, som sedan utvecklades till ”Kal P Dal – En rockhyllning” på Malmö Arena. För att fira KB:s 25-årsjubileum kommer den hyllade ensemblen med Nic Schröder i täten till Bergsgatan för att göra det de gör bäst. De passar då även på att hylla danske Kim Larsens legendariska rockarv. Lördagen den 13 oktober fylls världens bästa rockklubb med världens bästa rock’n’roll, det vill du inte missa!

Nic Schröder & bandet från succémusikalen ”Kal P Dal” ger konsert i två halvlekar. Samtliga av rock’n’rollens tre föredragna tungomål kommer vrickas när vi hyllar två av regionens absolut största skalder, Kalle Pedal & Kim Larsen. ”Ljudlöst ös” & ”Fuld knald” i perfekt harmoni!

Bandet består av: Nic Schröder, Jepson, Jens Andersson, Martin Axén och Anton Collinder.

Biljetter släpps i detta nu.

Jubileumsklubbar
Efter konserterna på både fredag den 5:e och lördag den 6:e kör vi nattklubbar tillägnad alla våra trogna partyrävar. På fredagsnatt ägnar vi kvällen åt nästa generation av KB-stammisar med 18+ som vanligt och bjuder på entré för de 250 första. Lördagsnatten tillägnas alla KB-veteraner. Vi höjer vi åldersgränsen för en kväll till 25 år och levererar klassiska och odödliga KB-hits hela natten lång.