Timbuktu & Damn!

Datum har passerat

Vi utökar jubileumsfirandet på KB när Sveriges största hiphop-artist intar scenen med sitt trogna kompband Damn! Under åren har Timbuktu bjudit på en rad klassiska spelningar hos oss och det är med stor glädje som vi nu välkomnar Timbuktu och Damn! tillbaka till vår scen för första gången sedan 2008. Räkna med en svängig kväll i intimt format lördagen den 6 oktober!

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är Sveriges största hiphop-artist genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han kört både som soloartist och i diverse andra konstellationer, bl.a. med funkbandet Damn! som han turnerat med i över 10 år. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats Guldskivor, sålt Platinasinglar och vunnit sju Grammispriser.

2016 gjorde Jason debut som författare med självbiografin En Droppe Midnatt. Boken, som sålt nästan 100 000 ex, är en släktkrönika om Jasons sökande efter sina rötter, ett sökande som tar oss från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. Under 2017 omformades den gripande berättelsen till en liveföreställning som snabbt blev succé och gått för fulla hus sedan premiären i både Malmö och Stockholm.

För några veckor sedan fyllde de Stortorget med rekordpublik under Malmöfestivalen. Nu är det dags att fylla KB! Vi ses den 6 oktober!