The Brian Jonestown Massacre

+ HOLY

Datum har passerat

The Brian Jonestown Massacre återvänder till Sverige i höst! Den 3 oktober besöker de amerikanska psykrockarna Malmö för en spelning på KB. Support denna kväll blir svenska HOLY.

The Brian Jonestown Massacre, ständigt lett av psykgeneralen Anton Newcombe, lyckas gång på gång överrumpla oss med sin musik. Det är bråkigt och brokigt, hypnotiskt vackert och skrämmande på samma gång – helt enkelt något av det sjukaste och bästa som kan ses live. Vare sig de experimenterar med 60-talspsykedelia, garage eller skrammelpop så låter The Brian Jonestown Massacre alltid som sig själva. Under ledning av Anton Newcombe har bandet existerat i olika konstellationer sedan 1990, och under den tiden släppt 17 studioalbum med början 1995. 2004 var bandets turbulenta tillvaro huvudämne i dokumentären Dig!, som skildrade bandet jämte inte riktigt lika brokiga The Dandy Warhols. Förra året släppte bandet albumet ”Don’t Get Lost” och i maj 2018 släppte sitt senaste verk i form av albumet ”Something Else”. Nu gör de sig redo för ett Malmöbesök i höst.

Support: HOLY
Att förlora sig i HOLY är lätt. Vad som nyligen var ett garageprojekt har svällt och vuxit åt alla håll, och i dag vore det mer rätt att kalla det för utomvärldslig psych. Bakom allt står Hannes Ferm – en drömmare på storslagen resa, från barndomsstaden Piteå till genombrottet i Umeå, till ensamheten i Stockholm och nu senast ut i rymden med sin musik. De kaleidoskopiska popstyckena som lämnas på vägen är målade i alla färger, och han gör bara mer och mer skäl för sitt artistnamn. HOLY börjar nämligen kännas himmelsk.

Vad som är ett enmansprojekt i studion växer ut till fyrmanna på scen, med bland annat Nora Karlsson från Boys som stående medlem. I januari kom den nya skivan “All These Worlds Are Yours”, vars ambitiösa form skulle kunna inta nästan vilken skepnad som helst när den framförs live. Däri gömmer sig symfonier som kraschar in i sig själva, hela tiden på djupare väg in i egna vråer. Redan ska uppföljaralbumet vara nära, där HOLY tar oss vidare in i sin värld olik alla andras.