Vånna Inget

Hast

Datum har passerat

Efter en lång längtan är Vånna Inget tillbaka med ny musik i form av studioalbumet ”Utopi”! Den 25 maj intar de KB tillsammans Hast som support!

De Malmöbaserade punkarna i Vånna Inget har stått i fronten av scenen i flera år och trots sitt flitiga turnerande i såväl Sverige som USA och Japan har ny musik från det hyllade bandet lyst med sin frånvaro. Men nu är äntligen väntan över, redan i vår är de tillbaka med den nya plattan ”Utopi”.

När Vånna Inget nu återvänder med albumet ”Utopi” är det med intentionen att sätta vartenda hjärta som råkar komma i dess väg i brand. Att undgå Vånna Ingets pulserande vemodspunk kommer inte bara bli en utmaning, utan en smärre omöjlighet. Ett krig mot sina instinkter. Vånna Inget må ha verkat under vår radar, ibland varit på gränsen till frånvarande, men så fort man möts av de inledande tonerna i öppningslåten ”Eld” spelar ingenting av det längre någon roll. Allting är förlåtet.

Det nya albumet visar ett mer eftertänksamt Vånna Inget än tidigare, men den som tror att bandets patenterade och oefterhärmliga nerv och intensitet har gått förlorat har masstagit sig grovt. Karolina Engdahl sjunger som vanligt med en imaginär kniv mot strupen och med bröstkorgen uppfläkt för allmän beskådan, med sylvassa texter som skär djupt in i själen. Det taggtrådsstängsel som alltid tycks omge Tommy Tifts gitarrfigurer är vassare än någonsin tidigare.

Vånna Inget består av Karolina Engdahl, Tommy Tift, Joel Nervrup, Niklas Joelsson och Andréas Almqvist och den 25 maj intar de KB för att göra det de gör bäst!

Support: Hast
Hast är ett band med Krisse ifrån Uppgång & Fall och Två Krig i spetsen. De spelar rockmusik med Hurula-vibbar. Detta blir deras debut inför Malmöpublik.