Mavis Staples

Datum har passerat

Legendariska soul- och gospelartisten Mavis Staples är 78 år gammal och aktuell med nya albumet ”If All I Was Was Black” som släpptes i höstas samt en ny turné som äntligen tar henne till Göteborg för konsert på Pustervik den 17 juli!

Med en karriär som började på 1950-talet i familjebandet The Staples Singers är Mavis Staples en av de allra största – känd både för sin otroliga röst och sitt engagemang i den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Nya albumet ”If All I Was Was Black” har fått strålande recensioner och är det tredje albumet där hon samarbetar med Wilco-frontmannen Jeff Tweedy. Tweedy har skrivit alla låtar på det nya albumet och nedan är några av alla hyllande kommentarer:

“At 78, Staples has never sounded more contemporary.” – Associated Press

”Staples’s voice has a strength and endurance not heard in years.” – The New Yorker

”’If All I Was Was Black’ is an album about American perspectives and the compassion it takes to see the world from someone else’s point of view.” – Pitchfork

Det är en stor ära att få hälsa ingen mindre än självaste Mavis Staples till Sverige för en konsert i Göteborg. Denna kväll kommer vi minnas länge – var så säkra.

På scen:
Mavis Staples – lead vocal
Rick Holmstrom – guitar
Stephen Hodges – drums
Jeff Turmes – bass
Donny Gerrard – backing vocals
Vicki Randle – backing vocals