Jimmy Eat World

+ Turnover

Datum har passerat

Med det nya hyllade albumet “Integrity Blues” i ryggen gör Jimmy Eat World sig redo för nedslag i Malmö i sommar tillsammans med landsmännen i Turnover! Den 7 juni intar de scenen på KB – missa ej!

Jimmy Eat World bildades 1993, och har sedan dess blivit ett av de största rockbanden på andra sidan Atlanten. Vad som började som ett skört och småskaligt emoprojekt har idag utvecklats till ett enormt rockmaskineri, som med ett antal album släppta i glappet mellan 90-tal och 00-tal cementerat sin plats bland de största. Emons många känslor och uttryck har aldrig lämnat bandets ljudbilder, utan Jimmy Eat World berör lika mycket nu som de berörde då.

Jimmy Eat World leds av låtskrivaren Jim Adkins, som tog ett större sångansvar efter bandets debutalbum. Med Adkins bakom rodret utvecklades bandets sound till att minska på punkinfluenserna och istället inkludera ett bredare känslospektra – vilket i sin tur resulterade i de klassiska album vi känner igen bandet för idag. Sent förra året bjöds vi på Jimmy Eat Worlds senaste giv, starka “Integrity Blues”, som bland annat blev bandets största i framgång i Storbritannien någonsin och var det tionde mest sålde albumet i USA veckan det släpptes. Nu kommer Jimmy Eat World alltså tillbaka till Sverige för en spelning på KB. Lämna nostalgin hemma – det här är ett band som i högsta grad verkar i samtiden och bara har blicken mot nya horisonter.