This Is Head

+ Norma

Datum har passerat

I mars släppte This Is Head sin andra hyllade fullängdare ”The Album ID” och det är med denna nya alster i bagaget att Malmöbandet gör sig nu redo för ett besök på KB den 20 december! Entré: 40 kr mellan 21-22.00 och sen 80 kr. Inget förköp.

Adam, Tom, Henric och Björn gör upp de fyra hörnen av This Is Head-kvadraten. Kanske är en kvadrat fel geometrisk form för att beskriva den process som resulterade i deras senaste album ”The Album ID”, som nu tar vid där den sista sifferkombination på förra plattan ”0001” slutade. Den process som har pågått i över ett år har faktiskt inte haft några gränser, regler eller raka linjer att hålla sig inom. Det är som en oregerlig organism som har utvecklats och blivit en varelse för sin egen. En varelse som själv har påverkat medlemmarna precis lika mycket som de har hjälpt det att växa. De pratar om låtar som nästan skrev sig själva. Om hur deras instrument verkar ha sina egna vänskap bortom mänsklig förståelse. Det låter nästan som trolldom. Magiska krukor och bubblande kittlar.

This Is Head har tidigare vunnit ”Årets Pop” på P3 Guld Galan 2011 med sitt debutalbum ”0001” och Manifestgalans pris för ”Årets Live” 2012.

+++

Efter att ha hyllats för sitt debutalbum är Norma tillbaka med sitt andra album “The Invisible Mother”. Normas musik är en mix av ambient, kraut, noise, electronica, indie ofta med repetitiva trummor/bas och ett stort, nästan hypnotiskt sound.

De gör rikt broderad och atmosfärisk musik med en värme man sällan hör från band i denna genre. Självklart kommer man att tänka på tysk kraut men också Spacemen3/Spiritualized’s rymdrock. De har även jämförts med Silverbullit, 120 days, Serena Maneesh and Sigur Rós. Det nya albumet lutar sig lite mer på den elektroniska delen av denna genre men är fortfarande lika organiskt och flytande.