Nisse Hellberg

Datum har passerat

Nisse Hellberg är högaktuell med sitt åttonde album ”Vägen västerut”. Redan första veckan klättrade albumet in på en tredje plats på Sverigetopplistan och vid releasespelningarna i Malmö blev det publikrekord. Nu står det klart att Nisse Hellberg åker på vårturné – med stopp på KB i Malmö den 8 april.

Den elfte november släppte Nisse Hellberg sitt åttonde album, ”Vägen västerut”, under eget namn. Sedan Wilmer X pausade och solokarriären tog fart för tio år sedan har Nisse Hellbergs musik varit influerad av country, men det är först nu som vi fått ta del av ett renodlat countryalbum på svenska. Albumet har hyllats på bred front och publiktrycket på de två releasegigen på Folk å Rock i Malmö ledde till publikrekord.

Efter två utsålda kvällar i Malmö under hösten känns det otroligt kul att turnera med ‘Vägen västerut’ i vår och jag ser fram emot att möta publiken runt om i landet. ‘Vägen västerut’ är det närmaste jag kommit att göra en renodlad countryplatta och det har även påverkat mitt sätt att skriva texter. Jag kommer bjuda publiken på ett flertal låtar från nya plattan plus äldre låtar jag tycker passar i sammanhanget. Även en och annan Wilmer X-favorit lär dyka upp. – Nisse Hellberg