Legendariska Smokie återvänder till Sverige för konserter landet runt

Brittiska popbandet Smokie gillar Sverige, och Sverige gillar Smokie. Efter bejublade turnéer i vårt land de senaste åren har vi nöjet att välkomna favoriterna som kanske främst har gjort sig känt för låten ”Living Next Door to Alice” tillbaka till Sverige!

Datum 2023:
17/2/2023 – Sundsvall, Tonhallen†Biljetter
18/2/2023 – Gävle, Konserthuset†Utsålt!
10/3/2023 – Luleå, Kulturens Hus*Biljetter
11/3/2023 – Umeå, Idun Folkets Hus*Biljetter
21/4/2023 – Jönköping, Konserthuset*Biljetter
22/4/2023 – Helsingborg, Konserthuset†Biljetter
23/4/2023 – Malmö, Slagthusets Teater†Biljetter
5/5/2023 – Trollhättan, Apollon†Biljetter
6/5/2023 – Göteborg, Konserthuset**Biljetter

Smokie slog igenom med buller och bång när de 1975 släppte sin andra platta, ”Changing All the Time”, och blev ett känt namn runtom i Europa. De fortsatte sedan att under många år rada upp skivor, innehållandes hits som ingen som kan sin musikhistoria kan ha missat: ”Needles and Pins”, ”Lay Back in the Arms of Someone”, ”Living Next Door to Alice” och ”Oh Carol” för att nämna en bråkdel.

I Sverige fortsatte deras låtar att vara ett uppskattat inslag även under de år då bandet själva inte släppte skivor eller turnerade. När de nu återvänder till sitt favoritland Sverige, så är det med en kappsäck fullproppad med kvalitetsnostalgi och odödliga hits, så att inget Smokie-fan ska behöva gå miste om just sin favoritlåt.

Sedan Smokie sist besökte Sverige har tyvärr basisten Terry Uttley gått bort. Han har ersatts av Luke Bullard, son till keyboardisten Martin Bullard. Luke har varit en ersättare för Terry de senaste fyra åren och är därför redan välkänd för många av Smokie-fansen. Martin Bullard och trummisen Steve Pinnell har varit med Smokie sedan 1988. Förra året valde Mike Craft att säga upp sig efter att ha varit sångare i 26 år, och han har ersatts av en mycket god gammal vän till bandet, Pete Lincoln. Pete har varit frontfigur i kända band som Sweet och Sailor, och arbetat med flera stora internationella stjärnor som Sir Cliff Richard, Tina Turner och Shakin Stevens. Mick McConnell spelar gitarr och mandolin, och har gjort det sedan 1996. Detta band gjorde sina första konserter i Helsingborg och Malmö i november 2021, för två fulla hus och en entusiastisk publik. Många anser att bandet aldrig har varit bättre än det är nu.

Redan köpta biljetter gäller fortfarande till de nya datumen och behöver inte bytas. Biljetter till samtliga Sverigedatumen finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

† – Nytt datum
* – Flyttat datum
** – Flyttat datum, ny lokal