Browsing Collection ersätter Royal Republic på Takidas ‘Hammer Bell Tour’

Den 3 februari drar Hammer Bell Tour igång. Sex arenor i Sverige kommer Takida i februari förvandla till stora rockpartyn för landets alla rockälskare, där festen börjar tidigt och slutar sent. Till sin hjälp för att skapa helkvällar tar de med sig supportakterna Hardcore Superstar och Browsing Collection samt Nicke Borg (Backyard Babies) som exklusiv party starter.

Tyvärr tvingas Royal Republic ställa in sin medverkan under vårens turné. Ersätter gör svängiga och metalinfluerade punkrockarna i Browsing Collection.

Uttalande från Royal Republic:
”Med tunga hjärtan måste vi meddela att Royal Republic på grund av oförutsedda familjeangelägenheter inte kommer medverka på tAKIDA’s ‘Hammer Bell Tour’. Det är en sådan där situation där vi tittat på alla möjligheter och lösningar, men till slut konstaterar att hälsan och familjen måste få komma först. Det känns naturligtvis oerhört tråkigt. Vi har verkligen längtat och sett fram emot att dela scenen med tAKIDA och Hardcore Superstar sedan en lång tid tillbaka, och framförallt få spela inför allas våra fantastiska fans i Sverige. Vi önskar tAKIDA, Hardcore Superstar och Nicke Borg samt publik fantastiska kvällar ihop, och hoppas att vi kan ses snart! Ta hand om varandra!”

Om Browsing Collection:
Med sin svängiga och metalinfluerade punkrock bjuder Browsing Collection på en energisk show som inte lämnar någon utan svett, nackspärr eller söndervrålad strupe. Denna fartfyllda Skövdekvartett som alltid ger 110% på scen har inte bara hunnit ta emot flera STIM-stipendium, skrivit musik till SVT och vunnit stora musiktävlingar utan även lirat på bl.a. Sweden Rock Festival, Peace & Love, Getaway Rock, Putte i Parken, Metallsvenskan, West Pride och turnerat runt om i Europa och Sydkorea. 2018 släpptes “Don’t Want To Dance”, plattan som innebar startskottet för bandets nya sound och som blev hyllad för sin attityd och energi. 2020 följdes plattan upp av Browsing Collections efterlängtade in-i-kaklet-producerade fullängdare “Cyber Space Buffet”. I fjol deltog bandet i Melodifestivalen med låten ”Face in the Crowd”. Några månader senare förärades gitarristen Moa Lenngren med utmärkelsen ”Stämskruven”, ett musikpris som instiftats av Strängensällskapet till minne av Robert ”Strängen” Dahlkvist. Just nu är Browsing Collection aktuella med singlarna ”Wu Hu” och ”On The Run”. Under 2023 väntar ytterligare musiksläpp.

Om Takida:
Bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.Bandet firade sitt 20-års jubileum med en stor turné i Sverige, Norge, Finland och Danmark 2019 och en Grammisnominering för ”Årets Rock”. Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor. 

Datum:
3/2/2023 – Linköping, Saab Arena
11/2/2023 – Helsingborg Arena