Takida

+ Hardcore Superstar, Browsing Collection & Nicke Borg

Datum har passerat

I våras släppte Takida sitt åttonde fullängdsalbum och kan idag stolt kalla sig för ett av landets absolut främsta rockband med över 20 år på scenerna. Nu avslöjar bandet att det blir en stor arenaturné tillsammans med Hardcore Superstar, Browsing Collection och Nicke Borg! Rockpaketet ”Hammer Bell Tour” inleds den 3 februari 2023 på Saab Arena i Linköping – missa inte det!

Totalt kommer Takida att förvandla sex arenor i Sverige till stora rockpartyn för landets alla rockälskare, där festen börjar tidigt och slutar sent. Till sin hjälp för att skapa helkvällar tar de med sig supportakterna Hardcore Superstar och Browsing Collection, samt Nicke Borg (Backyard Babies) som exklusiv party starter.

Cirkatiderna för kvällen:
17:00 – Dörrar till foajén
17:30 – Dörrar till arenan
18:00 – Nicke Borg
19:00 – Browsing Collection
20:00 – Hardcore Superstar
21:30 – Takida

Takida bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor. Bandet firade sitt 20-års-jubileum med en stor turné i Sverige, Norge, Finland och Danmark 2019 och en Grammisnominering för ”Årets Rock”. Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor.

Hardcore Superstar från Göteborg föddes 1997 och var modiga nog att slå ihop två stilar som som tidigare hatade varandra: Thrash metal och Sleaze-rock. Resultatet blev stilbildande hård, aggressiv rock blandat med det catchiga, melodiska och dekadenta. Elva album senare och med turnéer över hela världen tillhör fyrmannabandet eliten och fortsätter framåt utan att dra ner tempot det minsta.

Med sin svängiga och metalinfluerade punkrock bjuder Browsing Collection på en energisk show som inte lämnar någon utan svett, nackspärr eller söndervrålad strupe. Denna fartfyllda Skövdekvartett som alltid ger 110% på scen har inte bara hunnit ta emot flera STIM-stipendium, skrivit musik till SVT och vunnit stora musiktävlingar utan även lirat på bl.a. Sweden Rock Festival, Peace & Love, Getaway Rock, Putte i Parken, Metallsvenskan, West Pride och turnerat runt om i Europa och Sydkorea. 2018 släpptes “Don’t Want To Dance”, plattan som innebar startskottet för bandets nya sound och som blev hyllad för sin attityd och energi. 2020 följdes plattan upp av Browsing Collections efterlängtade in-i-kaklet-producerade fullängdare “Cyber Space Buffet”. I fjol deltog bandet i Melodifestivalen med låten ”Face in the Crowd”. Just nu är Browsing Collection aktuella med singlarna ”Wu Hu” och ”On The Run”. Under 2023 väntar ytterligare musiksläpp.

Information om flytten:
Höstens stora arenaturné med Takida flyttas fram till februari. Konserten som skulle ägt rum på Saab Arena den 21 oktober kommer nu att äga rum den 3 februari 2023. Anledningen till att turnén flyttas är att Robert Pettersson nyligen blivit sjukskriven över en period som omöjliggör genomförandet av turnén i nuläget.

Håll i din biljett! Redan köpta biljetter gäller fortfarande till samma platser det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte längre har möjlighet att gå, kontakta Eventims kundservice på kundservice@eventim.se för att begära återköp, dock senast den 4 november 2022. Efter detta datum återköps inga biljetter. Vid återköp återbetalas biljettpriset exklusive serviceavgiften.

Tyvärr tvingades Royal Republic ställa in sin medverkan den 1 februari på grund av oförutsedda familjeangelägenheter. Ersätter gör svängiga och metalinfluerade punkrockarna i Browsing Collection. Läs mer här.