Takida

+ Hardcore Superstar, Royal Republic & Nicke Borg

  • receipt 585 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 13 år
13 år på läktaren / 18 år på golvet

I våras släppte Takida sitt åttonde fullängdsalbum och kan idag stolt kalla sig för ett av landets absolut främsta rockband med över 20 år på scenerna. Nu avslöjar bandet att det blir en stor arenaturné tillsammans med Hardcore Superstar, Royal Republic och Nicke Borg! Rockpaketet ”Hammer Bell Tour” intar Helsingborg Arena den 11 februari 2023 – missa inte det!

Totalt kommer Takida att förvandla sex arenor i Sverige till stora rockpartyn för landets alla rockälskare, där festen börjar tidigt och slutar sent. Till sin hjälp för att skapa helkvällar tar de med sig supportakterna Hardcore Superstar och Royal Republic, samt Nicke Borg (Backyard Babies) som exklusiv party starter.

”Det känns svinkul att vi lyckats få med oss Hardcore Superstars och Royal Republic på arenasvängen. Två riktigt bra band som alltid levererar. Det kommer att bli ett sjukt röj!”

Takida bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor. Bandet firade sitt 20-års-jubileum med en stor turné i Sverige, Norge, Finland och Danmark 2019 och en Grammisnominering för ”Årets Rock”. Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor.

Hardcore Superstar från Göteborg föddes 1997 och var modiga nog att slå ihop två stilar som som tidigare hatade varandra: Thrash metal och Sleaze-rock. Resultatet blev stilbildande hård, aggressiv rock blandat med det catchiga, melodiska och dekadenta. Elva album senare och med turnéer över hela världen tillhör fyrmannabandet eliten och fortsätter framåt utan att dra ner tempot det minsta.

Malmös stoltheter Royal Republic är rockbandet som får folk att dansa. Sedan starten 2007 har Royal Republic växt till ett av Sveriges främsta rockband och musikexporter. De har spelat på arenor runt om i Europa och lägger lika mycket energi på liveframträdanden som på jobbet i studion. Bandets fjärde album ”Club Majesty” från 2019 är ett lysande exempel på bandets energi och glädje – som direkt smittar av sig till lyssnaren. Musiken är rock – men med influenser och flera lager av andra genres som tillsammans skapar bandets unika och dansvänliga musik.

Information om flytten:
Höstens stora arenaturné med Takida flyttas fram till februari. Konserten som skulle ägt rum på Helsingborgs Arena den 20 oktober kommer nu att äga rum den 11 februari 2023. Anledningen till att turnén flyttas är att Robert Pettersson nyligen blivit sjukskriven över en period som omöjliggör genomförandet av turnén i nuläget.

Håll i din biljett! Redan köpta biljetter gäller fortfarande till samma platser det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte längre har möjlighet att gå, kontakta biljett@helsingborg.se för att begära återköp, dock senast den 4 november 2022. Efter detta datum återköps inga biljetter. Vid återköp återbetalas biljettpriset exklusive serviceavgiften.