Wolves In The Throne Room

+ E-L-R

  • receipt 390 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

Två decennier in på sin resa träder Wolves In The Throne Room fram ur de mörka skogarna och är redo att påbörja nästa ritual. Det aktade black metal-bandet har siktet inställt på Sverige och Malmö där de intar KB den 12 april. Med på turnén Primordial Arcana följer även E-L-R med som support.

Aaron Weaver grundade Wolves In The Throne Room med sin bror Nathan 2002. Debutalbumet ”Diadem Of 12 Stars” släpptes 2006 och bröderna har sen dess format sin egen väg in till de mörkare delarna av hjärtan och sinnen runt om i världen. Det har de gjort med hjälp av högt ansedda verk som ”Two Hunters” (2007), ”Celestial Lineage” (2011) och ”Thrice Woven” (2017).

Deras senaste platta ”Primordial Arcana” (2021) är Wolves In The Throne Rooms mest majestätiska album hittills och deras första helt fristående verk. Tillsammans med gitarristen Kody Keyworth skötte bröderna Weaver allt själva från inspelning, produktion och mixning i den egna studion Owl Lodgem, som ligger i skogen utanför Washington.

Wolves In The Throne Room är inte som ett vanligt traditionellt black metalband, som använder sig av corpse paint eller har en satanistisk image. Enligt bröderna spelar de visserligen black metal, men de gör det på egna villkor och av sina egna skäl.

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.