Wardruna

+ Marie Boine

  • receipt Från 595 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 13 år

Den norska musik-konstellationen Wardruna bjuder in till ”Nordic Night” i magnifika Borgholms slottsruin den 8 juli!! Det blir ett heldagsevenemang med konserter, workshops och meet & greet. Som special guest och öppningsakt för kvällen ser vi den norska samiska sångerskan Mari Boine med band.

WARDRUNA
Wardruna skapar nya tolkningar av gamla nordiska kulturella och esoteriska traditioner. Projektet startades av kompositören Einar Selvik 2002 och har sedan dess släppt några väldigt kritikerrosade album, och bland annat skrivit musik åt den populära tv-serien Vikings. Historiska instrument och modernt musikaliskt landskap, viskande röster, melodisk sång och kraftfulla refränger – musikaliskt är Wardruna svårt att kategorisera. Det måste helt enkelt upplevas!

MARI BOINE
Rytmisk, stark och suggestiv. Hon har hänfört en hel värld sedan första albumet ”Jaskatvuođa maŋŋá” 1985 och det stora genombrottet ”Gula Gula” 1989. Boine blandar jojkens tradition med element från jazz, rock och folkmusik från världens kulturer. Mari Boine är en pionjär och legend i det hon gör och har varit en stor inspiration för Wardrunas musik genom åren.

PROGRAM
Plats: Borgholms Bio
13.00–14.00 – Einar Selvik
”Tankarna och verktygen bakom Wardruna”
Einar berättar om sitt förhållningssätt till nordisk historisk musik och det omfattande kreativa konceptet bakom Wardruna, samt sitt förhållningssätt till och studier av runor och annan nordisk esoterisk konst. Han kommer att demonstrera ett urval av de äldsta nordiska instrumenten, spela akustisk Wardruna-musik och det kommer även att finnas utrymme för publikens frågor.

14.00–15.00 – Eilif Gundersen
“Lurar och horn – skrämmande eller lockande?”
Eilif pratar om historien och användningen av horn och lur-traditioner i Norge – och i Wardruna – inklusive fysik och ”magi”. Han kommer att demonstrera och spela instrumenten och kanske presentera en trevlig lur-släkting bland flöjterna. Det kommer att ges tid för frågor och svar.

15.00–16.00 – Meet & Greet med Wardruna
Vi är glada över att kunna bjuda in er till att träffa alla i Wardruna under denna speciella dag. Alla som köpt en biljett till något av dagens evenemang kommer att ha tillgång till att vara på Meet & Greet.

Plats: Borgholms slottsruin
19.00 – Dörrar
19.45 – Marie Boine
21.15 – Wardruna