Wardruna

+ Mari Boine

Datum har passerat

Den norska musik-konstellationen Wardruna bjuder in till ”Nordic Night” i magnifika Borgholms slottsruin den 8 juli!! Det blir ett heldagsevenemang med konserter, workshops och meet & greet. Som special guest och öppningsakt för kvällen ser vi den norska samiska sångerskan Mari Boine med band.

WARDRUNA
Wardruna skapar nya tolkningar av gamla nordiska kulturella och esoteriska traditioner. Projektet startades av kompositören Einar Selvik 2002 och har sedan dess släppt några väldigt kritikerrosade album, och bland annat skrivit musik åt den populära tv-serien Vikings. Historiska instrument och modernt musikaliskt landskap, viskande röster, melodisk sång och kraftfulla refränger – musikaliskt är Wardruna svårt att kategorisera. Det måste helt enkelt upplevas!

MARI BOINE
Rytmisk, stark och suggestiv. Hon har hänfört en hel värld sedan första albumet ”Jaskatvuođa maŋŋá” 1985 och det stora genombrottet ”Gula Gula” 1989. Boine blandar jojkens tradition med element från jazz, rock och folkmusik från världens kulturer. Mari Boine är en pionjär och legend i det hon gör och har varit en stor inspiration för Wardrunas musik genom åren.

PROGRAM

WORKSHOP – Separat biljett krävs [UTSÅLT]
Plats: Borgholms Bio

13.00–14.00 – Einar Selvik
”Tankarna och verktygen bakom Wardruna”
Einar berättar om sitt förhållningssätt till nordisk historisk musik och det omfattande kreativa konceptet bakom Wardruna, samt sitt förhållningssätt till och studier av runor och annan nordisk esoterisk konst. Han kommer att demonstrera ett urval av de äldsta nordiska instrumenten, spela akustisk Wardruna-musik och det kommer även att finnas utrymme för publikens frågor.

14.00–15.00 – Eilif Gundersen
“Lurar och horn – skrämmande eller lockande?”
Eilif pratar om historien och användningen av horn och lur-traditioner i Norge – och i Wardruna – inklusive fysik och ”magi”. Han kommer att demonstrera och spela instrumenten och kanske presentera en trevlig lur-släkting bland flöjterna. Det kommer att ges tid för frågor och svar.

15.00–16.00 – Meet & Greet med Wardruna
Vi är glada över att kunna bjuda in er till att träffa alla i Wardruna under denna speciella dag. Alla som köpt en biljett till något av dagens evenemang kommer att ha tillgång till att vara på Meet & Greet.

KONSERT
Plats: Borgholms slottsruin

19.00 – Dörrar
19.45 – Marie Boine
21.15 – Wardruna

Praktisk information inför biljettköp och konsertbesök:
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat, dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området.

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Det finns ingen effektförvaring på plats. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtna.

Systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.

Rullstolsbiljett: Rullstolsramp byggs på lämpligt ställe, handikapptoalett finns intill.