Van Morrison

+ James Hunter

Datum har passerat
Samtliga biljetter säljes som ståplats biljett. Konserten äger rum utomhus.

Det är inte för intet den numer adelsförklarade nordirländaren kallas för “Van the Man”. 60 år in i karriären, oräkneliga världsturnéer och med 42 studioalbum i bagaget klassas Van Morrison som en av de mest tongivande och erfarna artisterna i vår tid. I sommar kommer Van Morrison till Sverige och ger en konsert på Mölleplatsen i Malmö den 10 juni! Som support denna kväll ser vi James Hunter.

Född i Belfast med en jazzsångerska till mamma och en pappa som samlade på amerikanska jazz och bluesskivor närmast vaggades George Ivan Morrison in i ett landskap av soul, jazz och rhythm and blues. Hans musikaliska karriär startade som sångare i det nordirländska bandet Them i mitten av 50-talet. Drygt 10 år senare kom det stora genombrottet som soloartist med låten “Brown Eyed Girl”. Sedan dess har Van Morrisons musik huserat på Billboards topplistor i en sammanlagd omfattning av 43 år.

Varken tid eller framgång verkar ha satt spår i den idag 76-åriga låtskrivarens produktivitet. Under de senaste sex åren har han släppt åtta album. Det senaste, ”Latest Record Project, Volume 1”, släpptes 2021 och är ett levande bevis på hans ständiga aktualitet. På de 28 spåren reflekterar han över samtiden, sociala mediers påverkan och de senaste årens isolering. Van Morrison säger själv om albumet:

“This guy’s done 500 songs, maybe more, so hello? Why do you keep promoting the same ten? I’m trying to get out of the box”.

I år ger sig Van Morrison återigen ut på en världsomfattande turné tillsammans med sitt band. Missa inte när de kommer till Mölleplatsen i Malmö den 10 juni!

ÖVRIG INFORMATION:
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. Mat och PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området. Det serveras burgare och korv, vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Filt är välkommet att ta med, men det är inte tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom paraplyer, ryggsäckar och väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup). På grund av säkerhetsskäl får inte heller campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Även husdjur lämnas hemma.

Det finns ingen garderob/effektförvaring. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.