Slipknot

+ Jinjer, Soilwork

Datum har passerat

Med ny platta i bagaget och en hunger efter att få spela live ger sig legendariska Slipknot ut på turné under 2022! Den 15 augusti gör amerikanerna nedslag i Sverige för en svettig kväll på Malmö Arena tillsammans med ukrainska Jinjer och Helsingborgs stoltheter Soilwork som special guests!

SLIPKNOT är lika delar ett kulturellt fenomen som ett band. Med över 25 år på nacken är gruppen tillbaka med ännu ett starkt alster i form av deras sjätte studioalbum ”We Are Not Your Kind”. Topplisteplaceringar och utsålda arenor världen över talar sitt tydliga språk – Slipknot är mer aktuella än någonsin. Senaste Sverigebesöket var på ett utsålt Ericsson Globe i Stockholm. Dagens Nyheter gav spelningen 5/5 och beskrev stämningen med ”gemenskapen är total, nästan kosmisk, efter Slipknots fullständiga frontalattack i Globen. Varje låt tänjer gränsen för hur intensiv en arenakonsert över huvud taget kan bli”. I sommar är det nu Skånes tur att få sin beskärda del av amerikanernas vilda liveshow när de intar Malmö Arena!

Det ukrainska metalbandet JINJER har stadigt förvärvat nya fans genom ihärdigt turnerande och med sin groove-tunga blandning av metalcore och djent. Bandet har blivit synonymt med att göra saker på sitt eget sätt och bryta mot varje regel i Heavy Metal-handboken – något som verkligen framgick på deras enormt framgångsrika fjärde studioalbum ”Wallflowers”. Med fulla hus, kritikerrosade släpp, och över 250 miljoner streams är Jinjer ett av metalvärldens just nu mest spännande band.

Helsingborgsbandet SOILWORK behöver knappast någon presentation. Efter över 25 år och tolv studioalbum har bandet befäst sin position som en av scenens främsta fanbärare av melodisk dödsmetal. Deras senaste alster ”Övergivenheten” släpps i slutet av sommaren och visar bandet i en period som förmodligen ingen på denna planet snabbt kommer glömma. Till skillnad från de tidigare albumen var skapandet av ”Övergivenheten” lång och en representation av det känslomässiga tillståndet där och då.