Paradise Lost

+ Hangman's Chair

Datum har passerat

Skaparna av goth-metal Paradise Lost återvänder till Malmö med nedslag på KB den 30 oktober tillsammans med Hangman’s Chair som support!

Mörkt, reflekterande och svart är en rätt så klockren beskrivning av musiken som Paradise Lost har skapat de senaste 34 åren. Bandet drivs av en stor lust för kreativitet och en stark hängivenhet vilket gjort att de har trots alla odds kommit tillbaka starkare än någonsin. De har också hyllats för sitt liveframträdande och anses vara ett av metalvärldens mest karismatiska liveband.

Paradise Lost grundades i Halifax, West Yorkshire 1988 och var osannolika kandidater för metalscenen när de slingrade sig ner från skuggorna och infiltrerade den brittiska undergrounden. Med sitt mästerverk ”Gothic” (1991) tog de över den nya subgenren death/doom och med skivan ”Draconian Times” (1995) erövrade de mainstream-metal. Bandet har flera gånger, omedvetet, passerat gränserna mellan olika genren och gjort det med skicklighet. Detta har gjort att de utvecklade sitt sound ytterligare och tog en sväng in i den kolsvarta alt-rocken och släppte sina 90-talsmästerverk ”One Second” (1997) och ”Host” (1999). Från detta vände bandet till ett hårdare och mer storslaget sound och skapade ”Faith Divides US – Death Unites US” (2009) och ”Tragic Idol” (2012).

Nu är Paradise Lost tillbaka som veteraner, legender och vördade galjonsfigurer för flera generationer av dystra metalheads. Och som alltid vägrar bandet att leverera det förväntade vilket de visade 2020 då de släppte sin mest mångsidiga och förödande skapelse hittills, ”Obsidian”. Nick Holmes beskrev den nya skivan som: ”Ett av våra mest eklektiska album vi har gjort på ett bra tag. Vi har eländiga låtar, sorgsna låtar, långsamma låtar och snabba låtar. Sa jag eländiga?”

Paradise Lost är:
Nick Holmes – sång
Greg Mackintosh – ledgitarr
Aaron Aedy – rytmgitarr
Steve Edmondson – bas
Waltteri Väyrynen – trummor

Konserten presenteras av TADC.