Nisse Hellberg & Danne Stråhed

Datum har passerat

Två av Skånes största folksjälar gör gemensam sak när de ger dubbelkonsert i Malmö i sommar! Den 6 augusti ser vi Nisse Hellberg och Danne Stråhed live med sina respektive band under bar himmel på vackra Pildammsteatern!

OM NISSE HELLBERG
Efter att tagit Sverige med storm som frontman i Wilmer X gick Nils ”Nisse” Hellberg år 2006 solo med plattan ”Snackbar Blues”. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten ”Tufft jobb” stadigt på Svensktoppen. Tio år senare har Nisse släppt en utmärkt svit album som understrukit att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is kommit att blivit en ny, kreativ guldålder för den skånska bluesens mästare.

OM DANNE STRÅHED
Efter att ha medverkat i årets upplaga av Melodifestivalen med låten ”Hallabaloo” gör Danne Stråhed sig redo för en sommar av livemusik, tillsammans med sitt trogna band Dynamo. Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna”, medverkat i ett av Sveriges mest kända dansband och haft flera låtar på Svensktoppen. Sedan han vid sexton års ålder fattade mikrofonen i sitt första band har Malmösonen Danne Stråheds karriär bara gått spikrakt uppåt och idag är han en av våra mest folkkära artister. Den 6 augusti intar han Pildammstetaern tillsammans med sitt band Dynamo.

PRAKTISK INFORMATION
Pildammsteatern är en amfiteater utomhus i vackra Pildammsparken. Biljetterna säljes som onumrerade ståplatser med möjlighet att sitta. Ingång från John Ericssons väg.

Mat och alkohol är inte tillåtet att ta med. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat, dryck (öl, vin, kaffe, läsk och vatten) finns på området. Vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Sittunderlag och filt är ok att ha med sig. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangör eller arena ansvarar inte för saker lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen effektförvaring på arenan.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen är även barnvagnar inte tillåtna.

Det finns ingen möjlighet för uthämtning av biljetter på plats.

Ta väl hand om Pildammsteatern som är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!