KB Metal Frenzy

+ Eastern High, Eradikated, Torn Visions, Hund

Datum har passerat

2023 invigs med plattan i mattan och den 21 januari intar fyra av den skånska metalscenens framtidshopp KB’s scen för en kväll hård musik och gött röj! Fri entré hela kvällen!

EASTERN HIGH
Eastern High startade 2017 som ett studioprojekt av brödrarna Ola och Johan efter att Wasted Shell gick i graven. Debutplattan följde kort därefter med stor framgång. 2019 blev Eastern High ett komplett band och började även spela live fram till att pandemin satte stopp för allt. Istället gick de in i studion och släppte skiva nr 2, HALO, som fick stor internationell spridning.

Med mer än 4 miljoner streams samlade genom DIY marknadsföring och med 35.000 lyssnare varje månad på Spotify och utnämnd till Sveriges bästa osignerade band 2022 är Eastern High redo för att återigen bege sig ut på vägarna 2023.

Hemsida | Facebook | YouTube | Spotify

ERADIKATED
Eradikated är en vidareutveckling av bandet The Generations Army, som länge varit ett av Sveriges hetaste metalband. Bland annat fick de betyget 9 av 10 i Sweden Rock Magazine när de spelade på Sweden Rock Festival 2019, då endast 17–19 år gamla. Sedan 2021 heter de Eradikated och första spelningen under nya namnet var som support till The Haunted. Sedan dess har de turnerat så mycket de kunnat och 2022 gjorde de bland annat dundersuccé på såväl Malmöfestivalen som på by:Larm Festival i Oslo.

Snart släpps äntligen första singeln från Eradikateds efterlängtade fullängdsdebut, så håll ögonen öppna. Framtiden inom svensk thrash metal är säkrad!

Hemsida | Facebook | YouTube | Spotify

Torn Visions
Torn visions är en metalcore-grupp grundad i Malmö av gitarristen Dragan. Bandet har sina rötter i ett sidoprojekt som Dragan drev men utvecklades till ett riktigt band. Musiken kan bäst beskrivas som en blandning av tidig metalcore med inslag av modern metal och soundet påminner om band som The Unguided och Motionless in White. Live kan man förvänta sig mycket energi som matchar musiken.

Under åren så har Torn Visions även haft samarbete med namn som Martin Westerstrand (Lillasyster/LOK) och Marcus Rosell (Dead by April) och 2019 släpptes albumet “New Beginning” följt av 2 singlar.

Facebook | YouTube | Spotify

Hund
Hund är odjuret utan koppel och galenskapen utan tvångströja. Med rötter från olika delar av metalens många hörn skapar medlemmarna musik där deras gemensamma kärlek till röj står i fokus. Ösiga riff blandas med tunga breaks, som toppas med vilda solon och skapar en enda massa av ostoppbar urkraft!

Namnets ursprung är lika okänt som bandet själva. Hund bildades hösten 2017 i Lund och har sedan dess gjort ett spektakulärt bra jobb med att hålla sig under radarn. Men 2023 är det dags att bryta sviten när Hund gör sin första Malmö-spelning på legendariska KB.

Facebook | YouTube | Instagram