Anvil

+ Eradikated

Datum har passerat

Det blir dubbelfirande när det kanadensiska heavy metalbandet Anvil i höst åker på sin mest omfattande Nordiska turné hittills, med stopp på KB i Malmö den 29 oktober. De släpper sitt nittonde album ”Impact Is Imminent” samtidigt som de firar 40-årsjubileum av det ikoniska albumet “Metal on Metal”. Anvil hann även släppa albumet “Legal at Last” under pandemin och har därför aldrig spelat det live. Nu utlovas en turné med mycket spännande nytt material såväl som gamla klassiker! Som support denna ser vi det svenska thrash-löftet Eradikated!

Anvil bildades i 1978 i Toronto av gitarristen och sångaren Steve ”Lips” Kudlow och trummisen Robb Reiner. Båda medverkar fortfarande i bandet och kompletteras sedan 2014 av basgitarristen Chris Robertson. Bandet var en av heavy metals pionjärer under 80-talet med album som ”Metal On Metal”, ”Forged In Fire” och ”Strenghth of Steel”. Sedan befann de sig under radarn – åtminstone för alla utom de allra mest insatta. Men detta förändrades över en natt när filmen ”The Story Of Anvil” kom 2008. Då fick Anvil den uppmärksamhet de så väl förtjänar.

Support: Eradikated
Eradikated är en vidareutveckling av bandet The Generations Army, som länge varit ett av Sveriges hetaste metalband. Bland annat fick de betyget 9 av 10 i Sweden Rock Magazine när de spelade på Sweden Rock Festival 2019, då endast 17–19 år gamla. Sedan 2021 heter de Eradikated och första spelningen under nya namnet var som support till The Haunted. Sedan dess har de turnerat så mycket de kunnat och i somras gjorde de bland annat dundersuccé på såväl Malmöfestivalen som på by:Larm Festival i Oslo. Planen framåt att fortsätta turnera och ett fullängdsalbum kommer att släppas så fort de sista detaljerna är på plats. Missa inte framtiden inom thrash metal!