Nisse Hellberg med band

+ The Buckaroos

Datum har passerat

Som frontman och sångare i Wilmer X har Nisse Hellberg en säker plats i alla skånska rockhjärtan, men han har även en gedigen solokarriär att skryta med. Allt från blues och rock till renodlad country ligger under Malmö-sonens musikaliska vokabulär och du kan vara säker på att det blir ett ordentligt svängom när Nisse fattar guran och stämmer upp till sång på Pildammsteatern den 12 augusti! Support denna kväll blir inga mindre än The Buckaroos!

PRAKTISK INFORMATION
Pildammsteatern är en amfiteater utomhus i vackra Pildammsparken. Biljetterna säljes som onumrerade men med bestämd sektion.

På Pildammteatern finns det 4 sektioner. A, B, C och D.
A = Sidosektion
B = Mittsektion
C = Mittsektion
D = Sidosektion
Rullstolsbiljett, framför D = Sidosektion. Köps via Eventims kundservice 0771-130 150

Mat och alkohol är inte tillåtet att ta med, PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat, dryck (öl, cider, vin, cava, alkoholfri öl, kaffe, läsk och vatten) finns på området. På menyn finns det bacon & cheeseburgare, kycklingburgare, haloumiburgare, Pease vegansk burgare samt haloumisallad (kan fås vegansk) eller kycklingsallad. Samtliga rätter kostar 110 kr och går att få glutenfritt. Innan klockan 18:00 är det är halva priset på mat!

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangör eller arena ansvarar inte för saker lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen effektförvaring på arenan.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen är även barnvagnar inte tillåtna.

Det finns ingen möjlighet för uthämtning av biljetter på plats.

Ta väl hand om Pildammsteatern som är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

OM NISSE HELLBERG
Nils ”Nisse” Hellberg gick solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten ”Tufft jobb” stadigt på Svensktoppen. Tio år senare har Nisse släppt en utmärkt svit album som understrukit att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is kommit att blivit en ny, kreativ guldålder för den skånska bluesens mästare.

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rythm’n’blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Nisse Hellbergs trettio år långa karriär vilar. Sedan solokarriären tog fart för tio år sedan har Nisse Hellbergs musik varit influerad av country, men det är först nu som vi fått ta del av ett renodlat countryalbum på svenska. November 2016 släppte Nisse Hellberg sitt åttonde soloalbum ”Vägen västerut” som klättrade redan första veckan in på en tredje plats på Sverigetopplistan. Albumet har hyllats på bred front och publiktrycket på de två releasegigen på Folk å Rock i Malmö ledde till publikrekord.

I augusti 2020 släpptes nya albumet ”Goda tider rullar in”, en skiva starkt påverkad av resor till Louisiana.

OM THE BUCKAROOS
The Buckaroos bildades 1984 efter det att bandets sångare, Jalle Olsson, slutade som trummis i Wilmer X. Bandet har gjort 9 CD-plattor och har under de senast 10 åren haft i stort sett samma sättning med inriktning på Rockabilly, Rock’n’Roll och R&B som har sina rötter i den amerikanska södern.