At The Gates

+ The Exorcist GBG

Datum har passerat

Det legendariska göteborgska death metal-bandet At The Gates släppte tidigare i somras sin nya skiva och är nu klara för en spelning på KB den 8 april 2022 tillsammans med The Exorcist GBG som support!

At The Gates står aldrig stilla. Under såväl 90-talets pionjärdagar som efter återföreningen 2014 har den ikoniska dödsmetallkvintetten från Göteborg utvecklats i en rasande fart. Bandet har sedan starten stått på frontlinjen för svensk dödsmetall och banat väg för vad som kommit att kallas Göteborgssoundet.

Det är 30 år sedan At The Gates debuterade med EP:n ”Gardens of Grief”. Nu är de aktuella med sin sjunde fullängdare ”The Nightmare of Being”. Ett album som är en djupdykning i pessimism, människans tillkortakommanden och diverse existentiella farhågor. När At The Gates dyker upp med ett färskt album i ryggen och intar KB:s scen – då ser man till att vara på plats! Det är sedan gammalt.

Support: The Exorcist GBG
Många band försöker göra vad The Exorcist GBG gör: att skapa tidlös, sinnesutvidgande musik men de misslyckas ofta att nå hela vägen. Exorcist GBG verkar existera i en dimension, ungefär som vår, men som saknar tid på det sätt vi känner till den; tiden är töjbar bakåt och framåt, och genom att vara i denna dimension kan du färdas medan du fortfarande stannar på ett ställe. Kalla det tidsresa om du vill, eller att röra sig utanför tiden snarare. The Exorcist GBG gör detta. Dom når även vår dimension.

Medlemmarna som också finns i bland annat Uran, Tentakel och Osynlige Mann, bildade The Exorcist GBG år 2012 och började med att spela på olagliga technoklubbar för de verkliga undergroundmedborgarna i Göteborg. Det farliga psykedeliska bandets rykte, som spelar funk på det sätt funk ska spelas, nådde snart Stockholm där dom snabbt blev kult efter muntligt rykte. Under de senaste sju åren har deras följare vuxit exponentiellt!

Information om flytten:
På grund av nya restriktioner och med hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har det bestämts att flytta fram At The Gates spelning på KB till senare i vår. Spelningen kommer nu att äga rum den 8 april 2022.

Håll i din biljett! Redan köpta biljetter gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.