Wilmer X

+ Bäddat För Trubbel, Dalaplan, VA Rocks

Datum har passerat

I sommar bjuder vi upp till en skånsk rockafton utan dess like! Den 26 juli intar legendariska Wilmer X scenen i Malmö Folkets Park tillsammans med Bäddat För Trubbel, Dalaplan och VA Rocks. Obligatorisk närvaro för alla Skåne-rockers!

WILMER X
Tiotusentals jublande rockfans såg skåningarna på Sweden Rock 2018 och höstens två spelningar på KB sålde slut på en minut (!!!). Nostalgitripp? Glöm det. Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén visar just nu att Wilmer X låter vitalare, mopsigare och tätare än någonsin.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”. Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad levt efter. Ren och oförfalskad kärlek har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer X och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dig död” för första gången.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X och du bör inte förvänta dig något annat när de kliver på scenen i Folkets Park i sommar!

BÄDDAT FÖR TRUBBEL
Bäddat För Trubbel är från Malmö och spelar rock. Helt vanlig rock. Delar av bandet är numera geografiskt utspridda så det krävs nått extraordinärt för att samla ihop manskapet hela vägen från Riseberga och Portugal, och vad är en Wilmer-spelning om inte just extraordinär? Spelningen den 26 juli lär, enligt bandet själva, bli deras enda spelning 2019 och de går in för att göra det tillfället extra minnesvärt!

Hemsida | Facebook | Spotify | YouTube

DALAPLAN
Den förste januari släpptes Dalaplans fjärde album ”Du går aldrig ensam” och med den i bagaget gör de sig nu redo för att inta Folkets Park. Inför sommarens spelning låter medlemmen Niklas hälsa: 
”Wilmer X är den enda anledningen till att jag började spela gitarr för en herrans massa år sedan. En av de första skivorna jag köpte var liveplattan ’Vild’ och på omslaget finns några fotografier på pojkarna i bandet. Storögt studerade jag framförallt Thomas Holsts mohikanfrilla, randiga tröja och bestämde mig där och då för att jag också skulle spela gitarr och försöka se så tuff ut. Det gick väl sådär med både det ena och andra. Men ikväll står vi här på samma scen och det ska bli så kul!”

Hemsida | Facebook | Spotify | YouTube

VA ROCKS

VA Rocks har sedan debutskivan ”Pull No Punches” släpptes dragit fram som en ångvält genom både Sverige och Tyskland. Bland sina meriter har bandet spelningar på bl.a. Sweden Rock, Malmöfestivalen, Helgeåfestivalen och framträdande i Musikhjälpen och i sommar läggs ännu en storslagen konsert på listan. Det är svårt att motstå deras smittsamma flirt med såväl Runaways och Kiss som Ramones!

Hemsida | Facebook | Spotify | YouTube

ÖVRIG INFORMATION:
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området. Att äta serveras burgare och korv, vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Filt och picknick är välkommet att ta med. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.