Uncle Acid & The Deadbeats

+ Spiders

Datum har passerat

I höstas kom det senaste mästerverket från Uncle Acid & The Deadbeats. Nu står det klart att de hyllade psykrockarna återvänder till Malmö för en exklusiv Sverigespelning tillsammans med Spiders på KB den 9 juni!

Den livlige Cambridgeshire-mystikern Kevin Starrs skapelse Uncle Acid & The Deadbeats har gjort extraordinär musik sedan 2009. Musik som är såpass djärv och idiosynkratisk att den är svår att placera i ett fack. Bandet växte fram ur den Engelska underground-scenen som obskyra hantverkare av en ny och överväldigande psykadelisk blandning av rå och smutsig hårdrock och turbo-blues, förstärkt av andan från slutet av 60-talet och början av 70-talet. Denna kombination av psykadelisk pop och doom har kommit att bli Starrs största bedrift och har skapat en helt ny värld av många välkända ingredienser.

Genombrottet för Uncle Acid & The Deadbeats kom 2011 med ”Blood Lust” och som sedan följdes upp av ”Mind Control” år 2013. Båda släpptes genom Rise Above Records och blev omedelbart överrösta med hyllningar. När det tredje albumet ”The Night Creeper” kom 2015 var bandets mutation till hårdrockens mest omisskännliga excentriker komplett.

Hösten 2018 kom ”Wasteland” och bevisade ytterligare att Uncle Acid existerar i sitt eget musikaliska universum. Albumet är rotat i Kevin Starrs fantasi, men har ändå en tydlig koppling till förfalskade kaoset i dagens politiska värld. De nya låtarna visar även upp bandets nya line-up, där Starr återigen får sällskap av basisten Vaughn Stokes, som kommer att spela rytmgitarr på framtida liveshower och överlämnar basansvaret till Jus Smith. Bakom trummorna ser vi nyförvärvet Jon Rice.

Support: Spiders
De göteborgska rockarna i Spiders återvänder äntligen till Malmö i sommar och gör Uncle Acid & The Deadbeats sällskap för en tungriffande kväll på KB! Spiders väver ett nät av vilda riff, förhäxande sång och förförande rytmer. Självhäftande hooks och punkig soul. Kvartetten Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles (gitar), Olle Griphammar (bas) och Ricard Harryson (trummor) kom krypande ur sin hemstad Göteborg 2012 med sin fullängdsdebut ”Flash Point” som följdes upp av albumet ”Shake Electric” 2014 och senaste alstret ”Killer Machine” 2018. Parallellt har bandet turnerat intensivt såväl själva som tillsammans med band som Kvelertak, Uncle Acid & The Deadbeats, Graveyard och Metallica.