Raised Fist

+ Imminence

Datum har passerat

Det är ingen tvekan om att Raised Fist är en svensk stolthet när det kommer till hardcore. Högaktuella med deras sjunde studioalbum ”Anthems” som släpptes i november åker denna explosiva grupp från Norrbotten ut till Sveriges största städer för tre exklusiva spelningar. Självklart blir det även nedslag i söder när bandet intar KB i Malmö den 14 februari! Support denna kväll blir Malmös egna Imminence.

Det är i Norrland hyllade Raised Fist skriver sin unika musik som har starka rötter i hardcore, punk, metal och rock. Från starten har de gått sin helt egna väg och är idag en av våra största musikexporter inom hård musik. Det framstående musikmagasinet Kerrang! satte huvudet på spiken i sin beskrivning av bandet: “Too many hardcore heroes have traded middle-finger-in-the-air individuality for anonymous mediocrity. Not so Raised Fist. There’s an infectious quirkiness about the Swedish quintet surely ingrained by the endless summer days and winter nights on the verge of the Arctic Circle.”Luleåbandet har sedan debuten 1998 släppt sex album och nu har nya albumet ”Anthems” släppts på Epitaph Records som även representerar svenska Refused och Millencolin i USA. De har turnerat världen över med sina explosiva och prisvinnande liveframträdanden och i februari är det Malmös tur. Det finns alltid något att se, och att missa, när Raised Fist står på scen – blinka inte!

Support: Imminence
Malmöbandet Imminence har cementerat sin plats som en modern metalakt att räkna med. Senaste releasen ”Turn The Light On” släpptes 2019 via Nuclear Blast/Arising Empire och har följts av turnéer runtom i EU/UK. De har också öppnat för band som Adept, Suicide Silence och Emmure samt spelat på festivaler som Metaltown, Summerbreeze och With Full Force.