Mando Diao

+ Joe & The Anchor

Datum har passerat

Mando Diao gör sig redo att släppa nytt album och beger sig ut på en omfattande Europaturné med tre stopp på hemmaplan! Den 19 och 25 oktober är det Malmös tur när vi välkomnar de svenska rock-giganterna tillbaka till KB! Support denna kväll blir Malmöbandet Joe & The Anchor.

Sedan 2002 har Mando Diao släppt sju album som har sålt över 1,5 miljoner exemplar, gjort över 1500 konserter i mer än 30 länder och varit headliner för stora festivaler världen över. Många band har kommit och gått men Mando Diao når ständigt nya höjder och omdefinierar vad popmusik innebär.

De har alltid gått sin egna väg och följt sina konstnärliga visioner och intressen. Deras resa har inte varit lätt men de testar ständigt nya territorium; vare sig det är ”Never Seen the Light of Day” med influenser från folkmusiken, samarbetet med hiphop-producenterna Salazar Brothers som levererade ”Give Me Fire” eller Gustaf Frödings 100 år gamla dikter till ”Infruset”.

Mando Diao är kända för sitt klassiska rock-sound. För dem är musik ett hantverk då alla medlemmar spelar flera olika instrument, är producenter och låtskrivare. De påbörjade sin karriär med starka influenser från rhythm and blues, The Beatles, Rolling Stones och The Kinks. Allteftersom deras musik utvecklades började de utforska popmusiken, men de har alltid haft kvar energin och attityden från tidig rock tillsammans med Björns unika röst. Med explosiv energi och ett brett urval av hits blandat med oväntade guldkorn är deras liveshower något utöver det vanliga!

Bandet jobbar på ett nytt album som släpps under 2019 och följer upp ”Good Times” som släpptes under våren 2017 med den tillhörande och omfattande turnén som förde bandet genom Europa, Japan och Kina.

Medlemmar: Björn Dixgård (sång/gitarr), Jens Siverstedt (gitarr), Carl-Johan Fogelklou (bas), Daniel Haglund (keyboard), Patrik Heikinpieti (trummor)

Support: Joe & The Anchor
Joe & The Anchor är ett färgstarkt popband från Malmö, med ett sound som påminner om Foster The People, Onerepublic och 5 Seconds of Summer. Efter en bakgrund inom indierock har bandet sadlat om tillsammans med Sony Music och visat vad de går för med den ambitiösa EPn Antidote. Med en stark visuell stil och en modern produktion levererar Joe & The Anchor stilren pop och en polerad scenshow i världsklass.