Dropkick Murphys

+ Special Guest: Frank Turner

Datum har passerat

Tungviktarna Dropkick Murphys återvänder till Sverige och Göteborg i vinter för en spelning på Kajskjul 105 den 4 februari, tillsammans med Frank Turner & The Sleeping Souls som special guest!

Man behöver leta länge för att hitta någon som inte hört ”I’m Shipping Up To Boston”, ”Rose Tattoo”, ”The State of Massachusetts” eller ”Johnny, I Hardly Knew Ya”. Låtar som har kommit till att definiera en hel kultur där det irländska möter det amerikanska. Med senaste albumet ”11 Short Songs of Pain and Glory” visar bandet att de fortfarande är lika aktuella som någonsin – med sin keltiska punk, berörande texter och vackra melodier. ”The Lonesome Boatsman” är redan en världshit och ”4-15-13” om terrorattacken i Boston lämnar ingen oberörd. De som har sett Massachusetts-bandet live vet att det är bland det mäktigaste man kan uppleva och i vinter blir det åter dags för röj när de gör nedslag i Frihamnen!

Special Guest: Frank Turner & The Sleeping Souls
Den brittiske punkpoeten Frank Turner gjorde en helomvändning när han lämnade hardcorescenen och hans Million Dead för att istället satsa på en solokarriär som folksångare och låtskrivare. Efter två hyllade album med Million Dead bestämde de sig för att lägga ner, och Frank började utforska en ny värld med sin kärlek till country och folk i fokus, och med sin akustiska gitarr som verktyg. 2006 släppte hans sin solodebut-EP ”Campfire Punkrock”, och efter det började han spendera all sin tid på vägar och scener världen över.