Union Carbide Productions

Datum har passerat

Ett av Sveriges mest mytomspunna rockband är tillbaka i samtiden. Efter två succéspelningar på Liseberg och Gröna Lund i somras ger de sig ut på en klubbturné som tar dem till Malmöi höst. Den 7 november kliver de upp på scenen på KB för en efterlängtad konsert.

Ebbot Lundberg har i sommar återförenats med sitt första band Union Carbide Productions. Tanken var att det skulle bli två exklusiva konserter men publiken krävde mer. Tillsammans med nyfikenheten från pressen och det fina mottagandet av vinylskivan med legendariska CGGBs giget från 1989 fanns bara en utväg; klubbturné! Hösten 2018 kommer alla kunna uppleva ett av Sveriges mest omskrivna band i sin rätta miljö. Sommarens succéartade storspelningar har båda avrundats med stökiga spontangig på trånga klubbar. I Göteborg rev bandet i hemlighet Hoki Moki och Stockholmarna fick en råsop rock´n´roll på Riche.

Union Carbide Productions debuterade 1987 med skivan ”In The Air Tonight”. Bandet gjorde sig snabbt världskända för sin märkligt provokativa image, kaosartade framträdanden och energiskt drivna rock’n’roll. Alltid ledda av sin karismatiske frontman Ebbot Lundberg. Med en bakgrund i Göteborgs nyrika förorter byggde bandets medlemmar upp en image av vilsna och alienerat destruktiva yuppiekids på jakt efter kickar. Med inspiration från Captain Beefheart,The Stooges, Wham, Black Flag och Love stack Union Carbide Productions ut i 80-talets sterilt överproducerade musikvärld och vitaliserade rockmusiken. Bland deras fans kan Kurt Cobain, Sonic Youth och Pussy Galore nämnas.

Union Carbides korta, kaotiska karriär och fyra klassiska album har varit en avgörande inspiration för skandinaviska artister som The Hellacopters, Turbonegro och Broder Daniel. När Union Carbide Productions splittrades 1993 gick dåvarande bandmedlemmarna Ebbot Lunberg, Ian Person och Björn Olsson vidare för att bilda The Soundtrack of Our Lives. 2003 återförenades de för en hyllad spelning på Hultsfredsfestivalen som idag har klassikerstatus.