Public Service Broadcasting

+ Mos Isley

Datum har passerat

Direkt efter sin utsålda spelning på anrika Royal Albert Hall i London (en spelning som sålde slut på några timmar) beger sig Public Service Broadcasting ut på en omfattande Europaturné. Den 10 november gör electronica-trion ett efterlängtat Malmöbesök när de gästar scenen på KB tillsmamans med Malmös egna Mos Isley som support!

Public Service Broadcasting startades som ett soloprojekt av J. Willgoose, Esq. och sedan flera år består bandet även av trummisen Wrigglesworth och multiinstrumentalisten JF Abraham. Bandets mål är att informera, utbilda och underhålla publik över hela världen, taget från titeln på deras debutalbum “Inform-Educate-Entertain” (2013).

Deras senaste och hyllade alster “Every Valley” släpptes 2017. Det tar oss ner i gruvorna i södra Wales och handlar om gruvindustrins uppgång och fall. Det handlar om en industri i en region och en tid långt ifrån vår egen, med historier om en förbisedd arbetarklass, som inte kunde vara mer relevant än under denna kaotiska tid vi lever i just nu.

Public Service Broadcasting gör mestadels instrumentell musik som sammanflätas med oerhört informativ och väl genomförd storytelling, utförd av Willgoose, Esq. I livesammanhang görs detta genom att kombinera projiceringar från gamla samhällsinformationsfilmer, arkivbilder och propaganda med livetrummor, gitarr, banjo och olika elektroniska läten.

J. Willgoose Esq., bandets grundare, låter hälsa; ”Vi ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Europa för att avsluta vår vända med ‘Every Valley’. Det ska dessutom bli spännande att se nya (för oss) ställen, som Leipzig, Stuttgart och Malmö!”

Support: Mos Isley
Falsettberikade sångmelodier, sfäriska gitarrtoner, driviga mandolinkomp och kraftfulla synthar. Den ljudbilden borde få dig att tänka på Mos Isley, det Malmöbaserade popbandet som sent 2015 släppte sin debutsingel, Mirrors. Låten toppade listan i radioprogrammet P3 Osignat med Sanna Bråding i spetsen där hon beskrev låten som en blandning mellan Coldplay och folkmusik. Musikmagasinet HYMN beskrev den som en storslagen popkaramell. Den tillhörande musikvideon blev nominerad i flera kategorier på The Idyllwild International Festival Of Cinema i USA och blev startskottet för Mos Isley.

Den succéartade debutsingeln följdes av den inte minst hyllade efterföljaren Where Do We Go, som i mitten på 2017 tog världen med storm. Spotify fick nys om låten och placerade singeln på de välrenommerade spellistorna Viral Hits (Spotify’s näst största spellista med över 500 000 följare), samt Viral Top 50 USA. Where Do We Go har idag spelats över 300 000 gånger och hade under 2017 en speltid på 15 000 timmar utspritt över 56 länder med över 87 000 månatliga lyssnare. Låten går fortfarande varm i flera kontinenter.