Levellers

+ Seán McGowan

Datum har passerat

Levellers firar 30 år som band och kommer till Sverige med sin turné “30 years – One Way of Life”. Självklart blir det stopp i Stockholm när bandet intar Nalen den 12 oktober tillsammans med Seán McGowan som support!

Sedan starten i Brighton i slutet av 80-talet har Levellers stadigt lockat publik. Då som nu, likt sina hjältar i The Clash, har de representerat ett starkt gäng inom aktivism och hedonism. Musiken tilltalade hjärnan, hjärtat och fötterna i väl avvägd balans.

Under åren har Levellers burit många masker, de flesta egenpåhittade, men några påprackade av andra; pastoral folkpunk, affischnamn för de i underläge, popstjärnor med plågohits. Men deras status har utvecklats under dessa verksamma decennier och deras låtar som ofta är politiska, men med stort hjärta, har blivit omedelbara hymner. Hittills har deras långa karriär inbegripit 11 studioalbum med minst lika många uppskattade topphits.

När de nu var framme vid 30, ville de göra något annorlunda för att fira denna milstolpe, och tog in en strängsektion och värvade legendariska producenten John Leckie för att utveckla nya akustiska arrangemang till det purfärska albumet “We The Collective”.

Det kommer helt klart att bli en festlig kväll i höst när bandet gästar scenen på Nalen!

Åldersgräns: 18 år (13 år i målsmans sällskap)