Hardcore Superstar

+ Crazy Lixx, The Last Band

Datum har passerat

Några dagar före jul kan vi fira en lite hårdare variant av denna högtid när vi ger er Hardcore Superstar, Crazy Lixx och The Last Band på KB den 19 december!

Många band går den enkla vägen och håller sig till sin genre – Hardcore Superstar, som är inne på sitt tredje årtionde tillsammans, är inte ett av dessa. Fyrmannabandet från Göteborg hade modet att anamma två stilar som tidigare hatade varandra, nämligen thrash metal och sleaze-rock. Den förstnämnda hård, aggressiv och rå medan den senare catchig, melodisk och dekadent.

Det finns inga tecken från Göteborgarna att dra ner på tempot. I september släpptes bandets elfte studioalbum ”You Can’t Kill My Rock ‘N Roll”, vilket mötts av fina recensioner och som befäster att rocken i det här landet är långt från död, snarare mår den jäkligt bra och frodas till allas vår förnöjelse!

Crazy Lixx
Malmöbandet Crazy lixx är ett av de band som kickstartade sleazevågen som satte igång under början av 2000-talet. Bandet har sedan starten 2002 lyckats släppa 5 skivor, turnerat runt om i världen och göra bejublade framträdanden på festivaler som Sweden Rock och Bang Your Head. Bandet håller på att färdigställa sin nya skiva som släpps i mitten av 2019 och ska sen ut på vägarna igen.

The Last Band
The Last Band från Göteborg spelar sin egen mix av Hardcore och Metal som av otaliga kritiker fortfarande inte kan kategoriseras i någon specifik genre. Med två gedigna Europaturnéer i bagaget som support till Avatar, Fozzy och Hardcore Superstar har bandet svetsat ihop sin liveshow till en rejäl smäll på käften. Nya plattan ”HISINGEN” har mottagits med fina recensioner och bandet sticker nu återigen ut i Europa. Den här gången i eget namn. Argare, hårdare och tyngre än någonsin. Stå längst fram när det smäller!