Graveyard

+ Skraeckoedlan

Datum har passerat

Det internationellt hyllade rockbandet Graveyard återvänder äntligen till KB! Senast vi hade göteborgarna hos oss resulterade det i en utsåld spelning och fullt ös från början till slut. Över tre år och ännu ett hyllat studioalbum senare har de nu åter siktet på KB och den 13 april kliver de in för att sätta rocken i rockklubb! Support denna kväll blir inga mindre än Skraeckoedlan!

Göteborgsrockarna i Graveyard har haft ett guldår under 2018. Det nya albumet ”Peace” landade en listetta och lovorden haglade in över detta femte studioalbum. Expressens beskrivning av göteborgarna som ”nya, svenska tungviktsmästare i rock’n’roll” känns som en helt perfekt beskrivning av vad Graveyard har kommit att bli. I juli öppnade de för inga mindre än Guns N’ Roses på ett maxat Ullevi och hösten fylldes av turnerande med flera utsålda spelningar runtom i landet. Under konserten på hemmaplan ringlade sig kön långt från Pusterviks entrédörrar.

Graveyard toppar året med en välförtjänt nominering till Årets Rock/Metal i P3 Guld och i april ger sig höstens publikfavoriter ut på vägarna igen.

Support: Skraeckoedlan
2009 hördes Ödlans vrål för första gången eka över den skandinaviska tundran, startskottet för ett av de mest ambitiösa och multidimensionella band att träda fram ur nordens skogar. Från psykedelia och progressiv rock bygger de häpnadsväckande världar fyllda av mystik och kryptozoologiska väsen, sinneslandskap i eskapismens rofyllda tecken. Skraeckoedlan har turnerat flitigt, och gjort över 300 gig runtom i Europa både som headliner och ihop med band som Kadavar, Orange Goblin, Kylesa, Greenleaf, Monolord och Danko Jones. Deras senaste och hittills mest fulländade skapelse ”Eorþe (Earth)” släpptes lös på jorden i februari och nu gör de sig redo att åter inta scenen på KB, denna gång som support till Graveyard!