Thundermother

+ VA ROCKS

Datum har passerat

Högenergiskt, vilt riffande och med ett bastant groove, som hämtat från 70-talet. Thundermother är tillbaka med besked på Sveriges rockscen och kommer till KB den 17 mars tillsammans med VA ROCKS!

Våren 2017 innebar stora förändringar för Thundermother. Fyra medlemmar försvann, tre nya kom in. Men bandets nav – gitarristen och grundaren Filippa Nässil – stod stabilt kvar vid sin vision. Kring den formerades snabbt den nya uppställningen och pusselbitarna föll på plats omedelbart. I juni släppte den nya, uppgraderade versionen av Thundermother ”We Fight For Rock N Roll” – en singel som var lika mycket en programförklaring, som en föraning om kommande stordåd. Därefter drog de ut på en 20 datum lång Europaturné som blev en fullständig succé.

Stärkta av den framgångsrika sommarturnén (och tidigare turnéer med band som Michael Monroe, D-A-D, W.A.S.P. och Danko Jones) har de nu spelat in sitt tredje album, självbetitlade ”Thundermother” som släpps 23 februari via Despotz Records, och de är bättre än någonsin!

VA ROCKS består av trion Ida, Frida och Klara som spelar rak, kompromisslös rock ’n’ roll med inslag av punk. De har influerats av klassiska krutdurkar som AC/DC, Danko Jones, Ramones och The Runaways och de bjuder på riviga gitarriff kombinerat med en sångröst som knockar de flesta. Live är de ett kraftpaket att räkna med och har bl.a. spelat på Sweden Rock, samt öppnat för Bonafide, Abramis Brama, The Poodles och Sator.

Missa inte dessa två högoktaniga rockband på KB!