Plura – En man av hjärtat

Datum har passerat

”En man av hjärtat”, av och med Plura, har spelats på Scalateatern i Stockholm sedan början av oktober. Föreställningen har hyllats av publiken och rosats i media; ”Låt oss få det överstökat med en gång: ‘Plura – en man av hjärtat’ är en jättebra föreställning. Rolig, mänsklig, mörk” skrev DN efter premiären. Nu är det klart att ​”En man av hjärtat” åker på turné i vår och den 16 mars gästar Plura Slagthusets Teater i Malmö.

I början av oktober flyttade Plura in på Scalateatern i Stockholm med föreställningen ”En man av hjärtat” som han beskriver med orden ”…en resa genom mitt liv och de platser jag befunnit mig på”. Utöver en personlig berättelse om Pluras liv innehåller föreställningen massor av musik från Eldkvarns gedigna låtkatalog men även några nyskrivna låtar.

Det är första gången Plura rättar sig efter ett skrivet manus på scenen och tar regi. Även bandet är nytt, Plura ackompanjeras av ett band där sonen Axel Jonsson Stridbeck agerar kapellmästare. Dessutom har Mauro Scocco ett viktigt finger med i spelet då han är med som en ciceron via en inspelad röst och agerar gondoljär genom hela föreställningen. Manuset är skrivet av Plura och för regin står Hugo Hansén.

”En man av hjärtat” huserar på Scalateatern i Stockholm till och med den 8 december och åker på turné i vår.

Föreställningen är 2,5 timmar lång.
Manus: Plura Jonsson
Regi: Hugo Hansén
Bandet: Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, elgitarr; Freja Drakenberg – klaviatur, gitarr, slagverk, fiol; Marcus Arborelius – klaviatur; Zackarias Ekelund – trummor; Jonatan Lundin – elbas.

​​Skrivet om ”Plura – En man av hjärtat”:
​”Låt oss få det överstökat med en gång: ”Plura – en man av hjärtat” är en jättebra föreställning. Rolig, mänsklig, mörk.” Arrangemangen är genuina och bandet är ungt.” – DN

”Plura showdebuterar med en fin föreställning om livet och karriären …tar sin självbiografi med sig upp på scen för att fläta ihop historier ur livet med centrala låtar ur karriären. Mest handlar det förstås om musiken. Och musikern och sångaren Plura har de facto inte låtit så här inspirerad på väldigt länge.” – Aftonbladet

”Det är nervigt, skört och avskalat.” – Expressen

”Vi kanske ses igen och skriver om slutet på historien” sjunger Plura, som en besvärjelse inför det faktum att det inte går. Och, ja, han pratar om Bodil Malmsten, som betydde så mycket för honom, han sjunger den långa, fina Blues för Bodil Malmsten om känslan av att leva på fingertoppen av handen.” – Kulturnytt

EXTRA INFORMATION
Spelningen på Slagthuset kommer att genomföras som planerat trots Slagthusets konkurs. Konkursförvaltaren har beviljats alkoholtillstånd och det kommer finnas servering före och efter konserten.