Emergenza Festival 2017

Datum har passerat

Förköp: 170 kr (inkl. service)
I dörren: 190 kr

Årets lineup:
18:25 – Stereosouls
18:50 – OviRaptor Club
19:15 – Högre mark
19:40 – Breakout
20:05 – Progressive Overload
20:30 – Taste Good
20:55 – Obscene Optional
21:20 – Huanastone
21:45 – Tampico Drive
22:10 – The Black Pistols
22:35 – The True
23:00 – TAJ
23:25 – Local Loco & the Idiots

Kort om Emergenza Festival i världen
Emergenza Festival är världens största bandtävling med deltävlingar i alla storstäder från Spanien till Ryssland, USA, Canada, Japan och Australien. I varje Emergenzastad hålls inledandade rundor, semifinaler och finaler, de regionala finalistvinnarna möts senare i riksfinaler och varje land eller världsdel skickar senare ett vinnande band var till en internationell final. De nordiska länderna delar på två platser i den internationella finalen som hålls på en stor musikfestival i Tyskland. Dessa två band väljs ut av en jury på den nordiska finalen som hålls i Stockholm i samband med Sverigefinalen. Banden har där möjlighet att vinna fina priser, bland annat en show-case-turné i Europa eller USA. Dessutom delas det ut priser till bästa musiker i olika kategorier i form av instrument, såväl på de regionala som den internationella finalerna.

Emergenza i Sverige
Emergenza Festival har plats till ca 160 deltagande svenska band. Dessa band spelar alla på de inledande rundorna och ca hälften går vidare till semifinal genom publikröstning, alla i publiken får en röstsedel och måste rösta på minst två band (de flesta röstar på 3) för att undvika ”kompis” röstning. Publiken röstar, på samma sätt, även vidare band från semifinalerna. På de regionala finalerna väljer en jury bestående av branschfolk ut en vinnare per stad som möts i riksfinalen. Finalerna hålls på Sticky Fingers i Göteborg, KB i Malmö och Debaser Medis i Stockholm där även Sverige och Nordenfinalen hålls.

Banden
Emergenza Festival har bevisat gång på gång, världen över, att band som lyckas live lyckas i branschen. Band som Royal Republic, Nico & Vinz, Hurricane Love, Donkey Boy, och Josh Beech och många andra har alla fått stora genombrott efter sitt deltagande i Emergenza Festivalen.