Thomas Stenström

+ Ruby Empress

Datum har passerat

Med ett nytt album precis färdigt ger sig Thomas Stenström ut på en lång turné 2017. Det blir totalt 21 spelningar runtom i landet, varav en på KB i Malmö den 21 april! Support denna kväll blir Ruby Empress.

2014 var året då Thomas Stenström slog igenom stort hos Svenska folket. Albumet ”Fulkultur” gick guld och singeln ”Slå mig hårt i ansiktet” skar som en kniv genom alla lager. Rakt genom allsångshäftena, indieklubbarna, karaokemaskinerna, barnen på skolavslutningarna till och med granskningsnämden fick en anmälan. Sedan dess har Thomas spenderat ett knappt år i studion med vännerna David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling, nya albumet ”Rör inte min kompis” släpps 20 januari. Skivan är en tillbakagång till rötterna men samtidigt 100 steg framåt. Det är rocklåtar som vilar stadigt mot hemstaden Uddevallas gator men hela tiden med en kall hand i nacken som stör.

”Alla turnéer jag gjort känns på nåt som ett fuck you till alla som tvivlade. Eller rättare sagt en hyllning till alla dem som inte gjorde det. Jag har själv sållat mig till båda leden. I vardagen är jag rädd för väldigt mycket, men på scenen är jag inte rädd för något. Det är det som är målet under hela processen när jag skriver musik”, säger Thomas Stenström

Support: Ruby Empress
Woah Dad!-signade Ruby Empress är ett av Sveriges just nu internationellt mest uppmärksammade band. Deras sätt att förena disco, psyche och fransk electro har fått tastemakers på de stora bloggarna världen över att gå i spin. De jämförs ofta med Tame Impala, Woodkid och Earth Wind & Fire. Men de har ett tydligt eget DNA som är tydligt på den virala succélåten “Deluca” och debut EP:n “Empressionism” som släpptes i februari i år.

Nu öppnar de för Thomas Stenström i Malmö och Helsingborg, innan de fortsätter till London för ett antal spelningar där. Deras liveshow är en stilfull resa igenom dance, symfonisk magi, funk och psykedeliska landskap.