Brian Wilson presents Pet Sounds

Datum har passerat

I år är det 50 år sedan The Beach Boys omåttligt inflytelserika album ”Pet Sounds” släpptes. För att fira har Brian Wilson turnerat land och rike runt och framfört albumet i sin helhet – från början till slut. Nu står det klart att även Sverige ska få sin beskärda del av konsertturnén, som innebär den sista gången albumet framförs av Brian. Platsen blir Malmö Live, och datumet den 7 november. Missa inte denna unika chans att få ta del av ett av musikhistoriens stora mästerverk en allra sista gång på svensk mark!

Få människor har betytt lika mycket för populärmusikens utveckling som Brian Wilson. Tillsammans med sina bröder Dennis och Carl, kusinen Mike Love och kompisen Al Jardine bildade han 1961 gruppen The Beach Boys som kom att bli en av musikhistoriens mest betydande akter. Med Brians påhittiga kompositioner kunde bandets eteriska harmonier komma till liv, och leva vidare i all oändlighet. Sin kreativa höjdpunkt som låtskrivare nådde han 1966 och albumet ”Pet Sounds”, som idag anses vara ett av musikhistoriens absolut främsta album – både sett till komposition och produktion.

Upplägget för kvällen är enkelt. Först spelas ”Pet Sounds” i sin helhet vilket sedan efterföljs av både klassiker och rariteter ur Brian Wilson och The Beach Boys respektive kataloger. Som en extra bonus följer även originalmedlemmen Al Jardine och kollaboratören Blondie Chapman med som gäster och ger extra tyngd åt en redan magisk föreställning. Ta chansen att, för sista gången, uppleva detta klassiska album i ett livesammanhang. Recensioner från konserthus världen över vittnar om att Brian med band fullkomligt glänser på scen just nu.