The Royal Concept

+ Manganas Garden

Datum har passerat

The Royal Concept uppmärksammades stort 2012 när låtarna ”Gimme Twice”, ”World on Fire” och ”D-D-Dance” gjorde succé världen över på internet, radio och klubbar. I oktober startar de sin USA-turné med nya EP:n Smile i bagaget, och i december återvänder de hem till de svenska scenerna för klubbspelningar, vilket startar med ett besök på Pustervik. Support är Manganas Garden // Ruby Empress.

Tillsammans med debutalbumet ”Goldrushed” kom hitsingeln ”On Our Way” som inte bara blev en P3 hit utan också en indie-anthem världen över. Efter två års turnerande världen över landade TRC i höstas i Los Angeles och påbörjade arbetet med en uppföljare tillsammans med producenten Tony Hoffer (M83, Phoenix, Depeche Mode, The Kooks).

”Det känns så jävla episkt att veta att vi kommer hem till ett vinter-klubbland i december. Det är bara så att de bästa musikaliska upplevelserna kommer på små klubbar. Konserter och festivaler är fantastiskt men i en liten klubb är det en helt annan atmosfär. Folk ser varenda liten svettdroppe. Det kommer att bli magi!” hälsar David Larsson i The Royal Concept.