Klabbes Bank

+ Songs of Boda

Datum har passerat

Klabbes Bank kan inte jämföras med något annat på den svenska jazz­scenen. Musik som vågar dröja sig kvar i just stämningar och sound, utan att för den skull förlora sin improvisatoriska nerv. Jazz möter pop i sällsam symbios. Nu är det klart att bandet kommer till Pustervik 10 mars!

Bandet släppte i våras sitt femte album ”Z” och blandningen av elektronica, improvisation och noise är svår att hitta någon annanstans. Det är musik där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett sammelsurium eller ett hav av ljud.

Sedan de första spelningarna i Göteborg 2002 har bandets musik varit i ständig förändring. Bli trollbunden du med! Se till att vara på plats i mars!

Klabbes Bank är:
Klas-Henrik Hörngren – keyboard
Pontus Hedström – sax
Thomas Backman – sax, klarinett, effekt/synth
Magnus Wiklund – trombon
Jacob Öhrvall – bas, synth
Martin Öhman – trombon, elektronik

+++

Support: Songs of Boda
Songs of Boda är Göteborgsbaserade Daniel Skoglund. Förra året släpptes EP´n Loophole, vilken mottogs väl och resulterade bland annat i en rad spelningar som support till Daniel Norgren. Musiken kan beskrivas som country, men likväl indie och post-rock. Det kretsar kring gitarrspelet och de självutlämnande texterna, som i den flitigt spelade ”Where My Hands Might Go”. Denna kväll bjuds det på ett intimt soloset!