Morrissey

Datum har passerat

Äntligen är det dags för den brittiska popikonen Morrissey att återvända till Sverige för hela tre spelningar. Som en del av Sverigebesöket kommer han till Lund den 8 november för en konsert på Sparbanken Skåne Arena!

Den kultstämplade artisten slog igenom redan på 80-talet som karismatisk frontman i den numera legendariska gruppen The Smiths, som hann släppa fyra album innan de splittrades 1987. Morrissey solodebuterade ett år senare med albumet ”Viva Hate” och har sedan dess släppt ytterligare nio studioalbum, varav den senaste ”World Peace Is None Of Your Business” kom ut i juli i år. Med melankoliska, poetiska och provokativa texter som handlar om allt från kriminalitet och samhällsförfall till trasig kärlek och trasiga människor, har han sedan starten fått en ständigt hängiven skara fans som bara fortsatt att växa med åren.

Senast Morrissey besökte Sverige var det för en bejublad spelning på Hultsfredsfestivalen 2011. Under 2013 släppte Morrissey sin självbiografi ”Autobiography” och är just nu aktuell med sitt tionde studioalbum.

Konserten presenteras av Maloney Concerts, FKP Scorpio & Kulturbolaget.