Mighty Oaks

+ Charlie Cunningham

Datum har passerat

För några veckor sedan spelade Mighty Oaks inför lyrisk publik på Way Out West. Hade du oturen att missa eller fick inte nog? Bränn sorgen för i höst återvänder de till vår stad! Den 18 november kan du se dem på Pustervik. Värmer upp gör Charlie Cunningham.

Med sin kärlek till naturen, sin längtan och med en ton som omfamnar likt eufori, har Mighty Oaks instinktivt träffat den nerv som påverkar oss alla: Romantik. Deras musik matas av samma romantiska längtan som vi alla suktar efter för att överleva dagen. Det är samma önskan om musik och livet som håller Mighty Oaks samman.

Bandets folkmusik mognade i elektro-tokiga hipsterstadsdelen Neukölln i Berlin. Och inte bara folkmusik, utan indiefolk. Men bandet har tagit över scenen snabbare än de kan kavla upp sina tweedärmar och bli ofta varmt jämförda med Fleet Foxes, Crosby, Stills & Nash och även Neil Young.

Det är musik som är både kraftfull och fantastisk. Framfusig och blygsam. Med styrka, och, ja, en nästan naiv uppriktighet som omfamnar dig och får dig att drömma. Det är jordnära folkmusik. Mighty Oaks är berikad med stämsång, lekfulla mandoliner och en varm rullande bas. Kombinationen av dessa ljud rusar in och öppnar dina sinnen.

***

Spelningen är flyttad från Nefertiti till Pustervik den 18 november! Köpt biljett gäller! Har man köpt biljett men kan/vill inte gå så har man på sig t.o.m. den 1 oktober att lämna tillbaks biljetten på Pustervik på Järntorget. Har man inte möjlighet att komma dit så kontakta dom på info@pusterviksbiljetter.com.