Love Antell

+ Poplöst

Datum har passerat

Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska sångare. I höst medverkar han i Så mycket bättre och är aktuell med samlingsalbumet ”Hitsville Haninge – Samlade spår 2003-2014”. Till våren kommer hans nya album ”Barn av Amerika” och i samband med det gör Love Antell en omfattande Sverigeturné med stopp på KB i Malmö den 11 april.

Florence Valentin började dra till sig uppmärksamhet runt om i Stockholmsområdet 2002, och året därpå slog de igenom med EP:n ”Allt dom bygger ska vi meja ner”. Mellan 2003 och 2009 hann de släppa tre album; debuten ”Johnny Drama” 2004, ”Pokerkväll i Vårby Gård” 2007 och ”Spring Ricco” från 2009. Love Antells solodebut ”Gatorna tillhör oss” släpptes 2012 och fick lysande recensioner. Den följdes i våras upp av singeln ”Underhåll oss”. Med ett öra för melodier som är få förunnat har Love Antell genom karriären ständigt formulerat sina socialrealistiska observationer, som vore politisk pop en självklarhet. Det är först när man redan dansar som vi märker vad texten vi sjunger med i verkligen handlar om.

+++

Poplöst har tagit de bästa sounden från 90-talets indiescen, rört om och skapat en unik indie-rock. Med gitarrer dränkta i dist, öronbedövande synthar, stämningsfulla pianokomp och en megafon lämnar Poplöst förhoppningsvis ingen i publiken oberörd.