INVSN

+ Feathered Arms

Datum har passerat

Ska man sammanfatta tredje albumet med INVSN (nya stavningen på Invasionen) i ett ord blir det Utanförskap. Västerbottningarna som tidigare släppt ”Saker som jag sagt till natten” och den punkiga ”Hela världen brinner” återvänder med INVSN, det första livstecknet sedan sångaren Dennis Lyxzén spenderade större delen av 2012 tillsammans med sina forne bandkamrater i Refused på en uppmärksammad världsturné.

INVSN har aldrig lämnat Umeå. De har aldrig omfamnats av Stockholms nervösa credmaffia som sneglar på varandra och undrar ”ere här bra eller?” och de har aldrig tillhört en given scen. Och det har aldrig märkts så tydligt som på nya skivan.

Här är en samling låtar som går sin egen väg, utan att snegla på rådande trender eller åsikter om hur rock ”ska” låta 2013. Det är kompromisslösa sånger där budskapet är omisstydligt. ”Västerbotten”, ”Hatet” och ”Ner i mörkret” talar sina egna tydliga språk. Att ta frustrationen, missuppfattningarna och hatet och omvandla till styrka och energi. Tillsammans med Nick Launay (Nick Cave, PiL mfl) och Jacob Hansen (Volbeat) har INVSN tonsatt utanförskapet och känslan av att inte höra hemma i givna mallar eller inrutade genrer.

Men, de som följt Dennis Lyxzén, Sara Almgren, Anders Stenberg, André Sandström och Richard Österman vet att det är där de trivs bäst. Till denna tredje fullängdare har bandet fått skivkontrakt med den amerikanska labeln Razor & Tie, som gav ut albumet i en engelsk version i USA. Den svenska versionen som släpptes i Sverige gavs ut utav Sony. Efter höstens lyckade USA-turné är bandet nu redo att ta Sverige med storm.

”Det ska bli otroligt roligt att komma ut och få framföra dessa låtar på det språket de skrevs på från början efter att ha framfört dem på engelska för en amerikansk publik under hösten”, säger Dennis Lyxzén.

Feathered Arms dök upp från ingenstans i höstas med en slutsåld debutspelning på Studio Möllan och ett singelsläpp som Festivalrykten beskrev som “Stenhårt och välbehövligt, uppfriskande skrammel”. Rockfoto jämförde bandets sångerska med en skånsk Kathleen Hanna och PSL utbrast att “Ingen svingar trumpinnen lika hårt och aggressivt på skrammeltrumman som Feathered Arms”! Sedan dess har bandet delat scen med såväl Crocodiles som Dead Meadow, gjort en slutsåld releasefest på Babel med Könsförrädare och Primitive Rites och bl.a. spelats på radio i Sverige, Tyskland och Spanien. Vi pratar om energisk och skramlig rock med influenser från riot-girlscenen, 90-talsindien och Malmöpunken. Det självbetitlade debutalbumet släpptes den 8e januari på Malmöetiketten Punks Only som tidigare gett ut band som Vånna Inget, Bäddat För Trubbel och Slöa Knivar!

Kvällens dj:s: StatesVision & DJ-HYSTERI

OBS! Förköpsmöjligheten togs bort den 11/2. Nytt pris 90 kr. Ni som redan köpt biljett erhåller 110 kr i entrén mot uppvisande av er giltiga biljett.